Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Νέα απάτη με κουμπί Dislike στο Facebook

Μία νέα απάτη ήρθε εδώ και μερικές μέρες για να μας σπάσει τα νεύρα και να απειλήσει κάποιους ανυποψίαστους χρήστες του Facebook. Ο λόγος για το «Dislike Button».
Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τις προηγούμενες απάτες που έχουν...
εμφανιστεί κατά καιρούς στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας ένα... javascript exploit ώστε να διαδοθεί αυτόματα σε όλους τους φίλους του θύματος. Το μήνυμα που εμφανίζεται στον τοίχο, αναφέρει ότι το Facebook πλέον διαθέτει κουμπί Dislike και με ένα κλικ μπορεί να ενεργοποιηθεί. (“Facebook now has a ….dislike button! Click ‘Enable Dislike Button’ to turn on the new feature”)
Ο σύνδεσμος οδηγεί το χρήστη σε μία σελίδα, της οποία σκοπός είναι να τοποθετήσει μία μπάρα (bar) κάτω από τη μπάρα διευθύνσεων του internet browser, με όχι καλό σκοπό φυσικά.
Η απάτη «Dislike Button» έχει ήδη διαδοθεί σε αρκετούς χρήστες όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Εσείς, σα γνώστες, δεν έχετε παρά να ενημερώσετε τους φίλους σας που έπεσαν στην παγίδα και αναζήτησαν το υποτιθέμενο νέο κουμπί του Facebook, ότι πρόκειται για ακόμα μία απάτη.


http://rc-cafe.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...