Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αθώοι για την φιλοξενία του Indymedia

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την περίοδο 2006 έως 2010, Κώστας Μουτζούρης, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, για την "φιλοξενία" της ιστοσελίδας "indymedia Athens" στο σέρβερ του Ιδρύματος.
Οι κατηγορούμενοι που...
κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου ηθικού οφέλους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και χαρακτήρισαν την δίωξη τους "πολιτική".
Τόνισαν ότι καταδικάζουν πληθώρα αναρτήσεων της επίμαχης ιστοσελίδας, αλλά, όπως ανέφεραν, δεν είχαν ούτε τεχνική, ούτε νομική υποχρέωση να "την κατεβάσουν".
Υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σιμόπουλος και ο πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο πως "ο χώρος της ακαδημαϊκής ελευθερίας πρέπει να επεκτείνεται στα ακραία όρια, γιατί μόνο τότε είναι ελευθερία" και υπογράμμισε πως οι πρυτανικές αρχές δεν είχαν δυνατότητα να επέμβουν.
Μετά την έκδοση της απόφασης οι τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για "θρίαμβο της Δικαιοσύνης" και υποστήριξαν ότι " με την απόφαση, η έννοια της ελευθερίας του λόγου και του πανεπιστημιακού ασύλου γίνονται πιο δυνατές".


ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ FM – AΠΕ/ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...