Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για τον τουρισμό


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών διαμονής στην υψηλή κατηγορία ΦΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών διαμονής, εστίασης και μεταφοράς από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή από το 11% στο 23%, θα σημάνει τίτλους τέλους για τον ελληνικό τουρισμό.

Μετά την αύξηση του ΦΠΑ στις αρχές του τρέχοντος έτους, μια νέα αύξηση το 2011, θα υποχρεώσει και πάλι τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πλήρη απορρόφησή της, καθώς όπως είναι γνωστό, τα συμβόλαια με τους tour operators του εξωτερικού για το επόμενο έτος έχουν ήδη υπογραφεί και ουδείς εξ αυτών προτίθεται να επωμιστεί το επιπλέον κόστος.

Δεδομένου ότι η τουριστική δραστηριότητα στην παρούσα, δυσμενή συγκυρία εξαρτάται κατά πολύ από οικονομικά πακέτα και ευέλικτες προσφορές, καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική αγορά. Να σκεφθεί σοβαρά τις επιπτώσεις και να εξαιρέσει τις υπηρεσίες διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και τουριστικών μεταφορών από το ενδεχόμενο μετάταξης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Αν δεν το κάνει, φοβάμαι ότι το αύριο του ελληνικού τουρισμού θα είναι εξαιρετικά αβέβαιο".


(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...