Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αιματηρό θρίλερ με ομήρους

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε χθες Σάββατο 10 βαριά οπλισμένους άνδρες και διέσωσε 35 ανθρώπους που κρατούνταν ως όμηροι για σχεδόν δύο ώρες σε
ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο, σε μια από τις πλουσιότερες συνοικίες της πόλης.
Οι δράστες, οπλισμένοι με αυτόματα και χειροβομβίδες, κινούνταν με αρκετά αυτοκίνητα κατά μήκος δρόμου στο πλάι του ωκεανού όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με περιπολούντες αστυνομικούς.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στη συνοικία Σάου Κουνράδου και οι ένοπλοι, που φόραγαν μάσκες, μπήκαν στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ, όπου το 2009 έγιναν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής.
Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την ανταλλαγή πυρών και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές.
"Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσους πολλούς κακοποιούς μαζί. Όλοι τους φόραγαν τα ίδια ρούχα, σα στολές, και ήταν στους δρόμους πυροβολώντας", είπε κάτοικος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη".
Εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν βίντεο που απεικονίζουν τους υπόπτους, με μαύρα αλεξίσφαιρα, να κρύβονται πίσω από ένα απορριμματοφόρο και να πυροβολούν πριν εισβάλουν στο πολυτελές ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Ρίο, 35 όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι. Η αστυνομία σάρωσε ολόκληρο το ξενοδοχείο και συνέλαβε 10 άτομα.
Το βίαιο έγκλημα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην πόλη, όπου βαριά οπλισμένες συμμορίες επιδιδόμενες μεταξύ άλλων σε διακίνηση ναρκωτικών ελέγχουν τις παραγκουπόλεις, γνωστές ως φαβέλες. Η τεράστια μητροπολιτική περιοχή είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στη
Βραζιλία και αναμένεται να διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 2014 καθώς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...