Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οι άντρες που απατούν τις γυναίκες τους, έχουν το IQ του... πρώτου Homo Sapiens!


Η θεωρία του εξελικτικού ψυχολόγου Satoshi Kanazawa , καθηγητή στο London School of Economics and Political Science, είναι ξεκάθαρη: όσοι απατούν τις συντρόφους τους, έχουν χαμηλό I.Q! Και αντίστροφα, όσο πιο ευφυής είναι ένας άντρας, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να απιστήσει!
   Σύμφωνα τον dr Kanazawa,
ο άνθρωπος ξεκίνησε την εξελικτική του πορεία πάνω στη Γη, ως πολυγαμικό ον και μάλιστα με πολυάριθμους συντρόφους σε καθημερινή βάση. Μέσα από την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, αυτό άρχισε να φθίνει μέχρι που περάσαμε στη φάση των πιο σταθερών δεσμών.
  Συνεπώς η μετάβαση από την πολυγαμία στη μονογαμικότητα, αποτελεί μέρος της εξέλιξης! Οι άντρες που επιλέγουν να απατούν τις συντρόφους τους, στην ουσία δεν έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν την εξέλιξη αλλά έχουν μείνει στην εποχή των... σπηλαίων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή στην εφημερίδα Daily Mail, "οι άπιστοι άντρες είναι απλώς ηλίθιοι"!
 
  Αντιθέτως, εκείνοι που δημιουργούν μόνιμες και σταθερές σεξουαλικές σχέσεις, είναι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που τους γοητεύει η πρόοδος και υιοθετούν πιο σύγχρονα και επαναστατικά μοντέλα συμπεριφοράς!
  Αν αναρωτιέστε τι λέει η θεωρία, για τις γυναίκες που απατούν τους συντρόφους τους, ο dr  Kanazawa, έχει την απάντηση : "Όχι, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι ανάλογο για τις άπιστες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη και στις πολυγαμικές κοινωνίες οι γυναίκα όφειλε να είναι πιστή. Συνεπώς δεν χρειάστηκε να ακολουθήσει καμία εξέλιξη στον τομέα αυτό"!
  Ήδη στο εξωτερικό έχει αρχίσει μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από τη θεωρία αυτή, αφού διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έντυπα life style, εξετάζουν έναν προς έναν τους διάσημους που έχουν απατήσει τις συντρόφους τους και διαπιστώνουν με... έκπληξη ότι ο καθηγητής μάλλον έχει δίκιο!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...