Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Yπόθεση Μιχάλη Ασλάνη και τα "Σουσέλ"

Ο Μιχάλης Ασλάνης ειναι Ελληνας Μόδιστρος Ιδιαιτερα επιτυχημένος στην Βιομηχανία της μόδας. Το 1999 Στην εκπομπή με τον τίτλο "Κίτρινος Τύπος του Tηλεοπτικού Σταθμού ΑLPHA εθνικής εμβέλειας, που παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αναγνώσθηκαν σε πανελήννια εμβέλεια αποσπάσματα ...

....προσωπικού ημερολογίου-με ταυτόχρονη προβολή των αντίστοιχων σελίδων, με κείμενο και φωτογραφίες ημίγυμνων ανδρών-στα οποία γινόταν αναφορά σε ερωτικού χαρακτήρα πράξεις υποδηλούμενες με τον όρο "σουσέλ" -με ρητά κατανομαζόμενα με τα μικρά τους ονόματα άτομα του ιδίου φύλου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΣΟΥΣΕΛ" ;

Η Λέξη "Σουσέλ" ειναι Συνθηματική λέξη για τον στοματικό έρωτα, ιδιαίτερα μεταξύ ομοφυλόφιλων στον χώρο της μόδας.
Πιθανώς παραφθορά του Γαλλικού "sucette", που σημαίνει "γλειφιτζούρι"

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η Παρουσίαση του προσωπικου ημερολογίου του γνωστού μόδιστρου απο τον Δημοσιογράφο Μακη Τριανταφυλόπουλο φυσικά προκαλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Κοινή γνώμη καθώς επίσης και την Παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικου οργάνου καθώς και της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΟΙΝΕΣ

το 2000 Η Αρχη Προστασίας Προσωπικών δεδομενων και το ΕΣΡ αποφάσισε να Επιβάλλει ως κύρωση στο δημοσιογράφο Ευθύμιο Τριανταφυλλόπουλο την καταστροφή του προσωπικού ημερολογίου Ασλάνη ή Να το επιστρέψει στον νόμιμο κάτοχό του. Επίσης αποφάσισε πως ο Δημοσιογράφος ηταν υποχρεωμένος να καταστρέψει κάθε αντίγραφο του προσωπικού ημερολογίου του Μ. Ασλάνη που τυχόν έχει στην κατοχή του, όπως επίσης και αυτό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η Αρχη Προστασίας Προσωπικών δεδομενων και το ΕΣΡ επέβαλαν τα εξής πρόστιμα στον Δημοσιογράφο και τον Σταθμο ALPHA :

Πρόστιμο είκοσι πέντε εκατομμυρίων δραχμών (25.000.000) στον δημοσιογράφο,για την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που έλαβε χώρα με την κατοχή, καταχώριση σε αρχείο και τηλεοπτική χρήση ευαίσθητων δεδομένων

Πρόστιμο δέκα εκατομμυρίων δραχμών (10.000.000) στην ΑΕ "ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ALPHA ΑΕ" για την παράνομη επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με τη μορφή τηλεοπτικής χρήσης τους κατά τις ίδιες αυτές εκπομπές.

Aραγε μεχρι που Φτανουν τα όρια των δημοσιογράφων ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...