Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Με το όνειρο του Ντα Βίντσι

Ένα αεροσκάφος, που κινείται με τη δύναμη του σώματος και πετά κουνώντας τα πτερύγια σαν πουλί, κατασκεύασε φοιτητής στον Καναδά και κατάφερε να το απογειώσει. Βασίστηκε στα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και έκανε πραγματικότητα...
το όνειρο χιλιάδων ανεμοπόρων που το προσπάθησαν αλλά απέτυχαν.
Σε πρωτότυπη κατασκευή ενός αεροσκάφους με κιινούμενα πτερύγια οδηγήθηκε πρόσφατα Καναδός φοιτητής που άντλησε την έμπνευσή του από τα σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το αεροσκάφος κατάφερε να πετάξει με τη δύναμη του σώματος, αφού φυσικά δεν διαθέτει βενζινοκινητήρα και μηχανή.
Ο Todd Reichert σχεδίασε το αεροπλάνο, το οποίο έχει την ικανότητα να διατηρεί το ύψος του με το χτύπημα των φτερών του, όπως ακριβώς κάνει ένα πουλί. Το σκάφος, που ονομάστηκε "Snowbird», κατάφερε να πετάξει στα 145m (476 πόδια) στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, στην Ανεμολέσχη στην Τότεναμ, στο Οντάριο.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αεροναυτών αναμένεται να επιβεβαιώσει το ρεκόρ κατά τη σύνοδο του Οκτωβρίου και να αποδώσει τις ανάλογες τιμές στο φοιτητή.
Ο Reichert, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, δήλωσε ότι το αεροπλάνο Snowbird «αντιπροσωπεύει την ολοκλήρωση ενός πανάρχαιου ονείρου αεροναυτών σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Σε όλη την ιστορία, είναι αμέτρητοι εκείνοι που έχουν ονειρευτεί να πετούν σαν πουλί με τη δική τους δύναμη, και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, που προσπάθησαν ήδη να το επιτύχουν», δήλωσε ο ίδιος σε κανάλι της περιοχής.
Κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και ξύλο balsa, το Snowbird έχει άνοιγμα φτερών 32 εκατοστών (105 πόδια) και μπορεί να να συγκριθεί με ένα Boeing 737. Όμως το αεροσκάφος ζυγίζει μόλις 43kg (94 λίβρες). Στην πρώτη επίδειξή του, το Snowbird πέταξε για 19,3 δευτερόλεπτα, ταξιδεύοντας με μέση ταχύτητα 25,6 χλμ/ώρα (16,5 μίλια / ώρα). Ο άθλος πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου.





News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...