Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνδυνος όταν βγουν

Πλησιάζει η ώρα που οι 33 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή θα ξαναδούν το φως του ήλιου. Θα μεταφερθούν έξω με ειδική κάψουλα. Ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας όταν βγουν στην επιφάνεια εκτιμούν οι γιατροί.
Μια κάψουλα ειδικά κατασκευασμένη...
για να βοηθήσει τη διάσωση των 33 παγιδευμένων μεταλλωρύχων στο ορυχείο της Χιλής έφτασε στην περιοχή.
Η κάψουλα είναι φτιαγμένη από χάλυβα και θα χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει τους άντρες με ασφάλεια.
Σύμφωνα με το σχέδιο 30 λεπτά θα χρειαστούν για να ανέβει κάθε μεταλλωρύχος από τα 700 μέτρα που είναι εγκλωβισμένος με την βοήθεια της κάψουλας στη επιφάνεια.
Οι συγγενείς των μεταλλωρύχων που είναι συγκεντρωμένοι, μπήκαν στο στενό κλουβί και δήλωσαν ενθουσιασμένοι στον ανταποκριτή του BBC στην περιοχή "Είναι λίγο στενά, αλλά είναι πολύ βολικά εκεί μέσα".
Ωστόσο οι γιατροί που παρακολουθούν τους μεταλλωρύχους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μολύνσεις στα μάτια για μικρόβια αλλά και πίεση και μετατραυματικό στρες, προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στους 33 όταν θα καταφέρουν να βγουν στην επιφάνεια.
"Ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα λόγω της έκθεσής τους στο φως του ήλιου", δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Χιλίης, Χάιμε Μανάλις μιλώντας στον Τύπο από το ορυχείο του Σαν Χοσέ όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι εργάτες.
"Πρέπει να προστατευθεί η ζωή τους" πρόσθεσε "γιατί κινδυνεύουν να μολυνθεί πολύ σοβαρά ο αμφιβληστροειδής χιτώνας των ματιών τους".


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...