Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

"Ουρές" στα κέντρα κατά του καπνίσματος

Αυξήθηκαν μέχρι και 50% οι καπνιστές που προσέρχονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος για να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη.
Η καπνοαπαγόρευση φαίνεται ότι έφερε αποτελέσματα, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε...
εφαρμόστηκε ο νέος νόμος που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, όλο και περισσότεροι καπνιστές καταφεύγουν στα κέντρα διακοπής καπνίσματος, όπου επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο.
Αν και οι προσπάθειες των «θεριακλήδων» να κόψουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος δεν ευοδώνονται πάντα, οι γιατροί στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, καθώς τις τελευταίες ημέρες η αύξηση στην προσέλευση των καπνιστών φτάνει στο 50%. Κατ' επέκταση, αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος αναμονής για τα ιατρικά ραντεβού από μία εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση έως και είκοσι ημέρες με έναν μήνα στη χειρότερη.
Στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος του δήμου Καλλιθέας, για παράδειγμα, στο οποίο προσέρχονται καπνιστές και από τους όμορους δήμους, το τελευταίο ραντεβού για εξέταση έχει οριστεί για τις 15 Οκτωβρίου. «Λόγω του μέτρου για τη διακοπή του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους, δεχόμαστε περισσότερα περιστατικά. Την Παρασκευή μπορεί να έχουμε επτά με οκτώ ραντεβού και έχουμε και ομαδικές συναντήσεις μία ή δύο φορές τον μήνα» τονίζει η πνευμονολόγος του κέντρου Χαρά Κυριακάκη, η οποία επισημαίνει και τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών αποφασίζουν να κόψουν μαχαίρι την κακή συνήθεια του τσιγάρου: «Τα ισχυρότερα κίνητρα για τους καπνιστές που επιθυμούν να κόψουν το τσιγάρο είναι η ύπαρξη παιδιών στην οικογένεια, μια εγκυμοσύνη, φυσικά τα προβλήματα υγείας και τελευταία υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν την άνοδο της τιμής των τσιγάρων»!


Dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...