Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

FIFA : Διενεργεί έρευνα για στημένες ψηφοφορίες που αφορούν στο Μουντιάλ!

Έντονες είναι οι ανησυχίες των στελεχών της FIFA, ύστερα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν για συμμαχίες που δημιουργούνται...
πριν από τις ψηφοφορίες για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
«Υπάρχουν πολλοί ψίθυροι που αφορούν στις διοργανώσεις του 2018 και του 2022», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Τζερόμ Βάλκε, και συνέχισε λέγοντας : «Νομίζω πως εξετάζουμε με επαρκή τρόπο τί έχει συμβεί από τις εννιά υποψήφιες χώρες», πρόσθεσε.
Αυτό που εξετάζεται είναι αδιαφανείς διαδικασίες που οδηγούν σε συμμαχίες μεταξύ χωρών, με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στην ψηφοφορία. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, γνωστοποίησε πως θα αποσταλούν επιστολές προς κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά, προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις σε μελλοντικές κληρώσεις.
Για τις δύο επόμενες διοργανώσεις, δηλαδή αυτές του 2018 και του 2022, υποψήφιες χώρες θα είναι οι Αγγλία, Ρωσία, Ισπανία/Πορτογαλία, Ολλανδία/Βέλγιο και ΗΠΑ. Για το Μουντιάλ του 2018 έχουν καταθέσει φακέλους και οι Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία και Κορέα. Αν τελικά επιλεγεί ευρωπαϊκή χώρα για το 2018, τότε αυτόματα θα αποκλειστούν οι υποψηφιότητες των χωρών της «Γηραιάς Ηπείρου» για το 2022.


http://www.i-live.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...