Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η νέα τάση είναι τζόγκινγκ υπό το σεληνόφως

Φοράνε τα αθλητικά τους παπούτσια την ώρα που άλλοι πηγαίνουν για ύπνο. Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, αυτοί αναλαμβάνουν τη «βραδινή βάρδια». Είναι οι δρομείς του μεσονυκτίου, αυτοί που επιλέγουν να κάνουν τζόγκινγκ στο Σέντραλ Παρκ υπό το σεληνόφως.
Η νέα μόδα οφείλεται...

στο υπερφορτωμένο πρόγραμμα που «σπρώχνει» την ώρα του τζόγκινγκ όλο και πιο αργά, ως τα μαύρα μεσάνυχτα. Πολλοί από τους δρομείς λένε ότι στην αρχή αισθάνονταν περίεργα όταν έτρεχαν μέσα στο σκοτάδι του έρημου πάρκου. Οσο όμως το συνήθιζαν και έβλεπαν και άλλους να τους μιμούνται τόσο άρχισε να τους αρέσει: πραγματικά απολαμβάνουν τα άδεια δρομάκια και την αίσθηση ηρεμίας που επικρατεί εκείνες τις ώρες. «Πρώτα απ΄ όλα είναι όμορφα. Επειτα μπορώ να συγκεντρωθώ στην αναπνοή μου χωρίς αντιπερισπασμούς» λέει στη «Wall Street Journal» ο 26χρονος σπουδαστής σαξοφώνου Τζόνας Γκανζιμίλερ .
Και είναι αλήθεια. Παρά το γεγονός ότι το τζόγκινγκ του μεσονυχτίου κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας που επισκέφθηκε το Σέντραλ Παρκ ένα βράδυ καθημερινής υπολόγισε ότι πέρασε σχεδόν μια ώρα προτού συναντήσει άλλον δρομέα.
Λίγο οι ανησυχίες για το αν το πάρκο είναι ασφαλές μετά το σούρουπο, λίγο τα διάσημα θύματα όπως η «δρομέας του Σέντραλ Παρκ», μια γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και βίαιης επίθεσης το 1989, τα ισχυρά αποτρεπτικά παραμένουν στο μυαλό πολλών Νεοϋορκέζων.
Οι περισσότεροι όμως από όσους κάνουν τακτικά τζόγκινγκ τις βραδινές ώρες υποστηρίζουν ότι δεν αισθάνθηκαν ποτέ να κινδυνεύουν. Τα περιπολικά που διασχίζουν το πάρκο αποτελούν καθησυχαστική παρουσία. Η Αστυνομία θεωρεί το Σέντραλ Παρκ σχετικά ασφαλές μέρος, αν και κυρίως με το φως του ήλιου.
Οι γυναίκες δρομείς είναι βεβαίως λιγότερες στο σκοτάδι. Η 30χρονη Κέιτ Ρόζενμπλατ θα προτιμούσε να έκανε τζόγκινγκ το πρωί, αλλά το πρόγραμμά της ως ειδικευόμενης χειρουργού δεν της το επιτρέπει.
Γι΄ αυτό άρχισε να τρέχει τη νύκτα. Στην αρχή με ένα σπρέι ακινητοποίησης στο χέρι, το οποίο όμως έχει σταματήσει πλέον να κουβαλάει μαζί της.
Για τον 29χρονο υπάλληλο ξενοδοχείου Ντέιβιντ Γκούγκνουρ ισχύει το αντίθετο: κάνει τζόγκινγκ τη νύκτα διότι, όπως λέει, ερωτεύτηκε το Σέντραλ Παρκ με το φως του φεγγαριού. «Ακούω τη σιωπή, απολαμβάνω την ησυχία και αισθάνομαι ότι έχω ολόκληρο το πάρκο δικό μου» λέει.


http://tovima.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...