Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Top Chef Αυτή είναι η κριτική επιτροπή

Ο ΑNT1 με επίσημη ανακοίνωσή του δίνει στη δημοσιότητα τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Top Chef», του ριάλιτι μαγειρικής που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του σταθμού γι' αυτή τη σεζόν.

Μάλιστα ήδη από το Σάββατο προβάλλεται και το τρέιλερ γνωριμίας με τον καθένα ξεχωριστά.

Trivia
Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Οικονομικά, ασχολήθηκε με τις πωλήσεις, αλλά όλο και τρύπωνε στην κουζίνα για να μαγειρέψει για ένα και μόνο λόγο: από αγάπη για την τέχνη της γαστρονομίας. Το 1992
έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Μαγειρικόν». Το 1999 δεν άντεξε πλέον και παράτησε τις business για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την κουζίνα.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική.  Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για τρία χρόνια στο «Dush» στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Andria και Mark Menaux πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48», το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση.

Ο Απόστολος Τραστέλης θεωρείται ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη σκηνή της ελληνικής γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια. Αν και απόφοιτος της φαρμακευτικής, είναι επιτυχημένος restaurateur με συνεχείς διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γάλλος σεφ Ερβέ Προνζάτο που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ήταν για χρόνια σεφ στη «Σπονδή», μέχρι που μετακόμισε στο «Squirrel» του Danai Beach Resort στη Χαλκιδική, βραβευμένο πολλές φορές με Χρυσό Σκούφο.  Η κουζίνα του είναι τολμηρή και παίζει σε πολλές περιπτώσεις με το στοιχείο της έκπληξης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...