Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

2 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το 2010

Τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα αγγίξουν οι ακάλυπτες επιταγές μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μήνας που λήγουν αρκετές μεταχρονολογημένες επιταγές όπως υποστηρίζει ο Β.Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως...
είναι σίγουρο ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον "Τειρεσία" που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δε θα ελαττωθεί.
"Η οικονομική και η κοινή λογική της αγοράς δεν βλέπει προοπτική ανάπτυξης, όταν στην ελληνική επιχειρηματικότητα κυριαρχεί η έλλειψη ρευστότητας, η συρρίκνωση της ζήτησης, ο υποτονικός τζίρος, τα ανύπαρκτα κέρδη και ταυτόχρονα της επιβάλλονται ανελέητα νέοι φόροι, ενώ γίνεται λόγος για τρίτη αύξηση του ΦΠΑ μέσα στο 2010", ανέφερε μεταξύ των άλλων.
Από την πλευρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος έκανε τέσσερις προτάσεις. Πρώτον, να μειωθεί η φορολογία των συνεπών και ενήμερων εταιριών, δεύτερον να εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ της τάξεως του 15% ( εξαιρούνται τα βασικά αγαθά με 11%) ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ και ΤΕΜΠΜΕ και πέμπτον επάνοδος των εταιριών στις χρηματοδοτήσεις των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο κ. Κορκίδης κατέληξε λέγοντας ότι "δυστυχώς, οι πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της αγοράς ακόμα σχεδιάζονται, ενώ οι απαραίτητες λύσεις και οι αναμενόμενες βοήθειες καθυστερούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισορροπία μεταξύ μέτρων λιτότητας και ανάπτυξης".


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...