Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και ζητούσε «λύτρα»

Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές ΙΧ και στη συνέχεια ζητούσε χρηματικό ποσό για την επιστροφή του οχήματος στον ιδιοκτήτη προχώρησε η Αστυνομία. Από την έρευνα προέκυψε ότι τους ιδιοκτήτες εκβίαζε έγκλειστος των φυλακών Μαλανδρίνου.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης στα Σεπόλια Αττικής αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες -έναν 48χρονο και δύο 21χρονους- καθώς και
έναν 22χρονο Αλβανό, με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που διέπραξε διακεριμένες κλοπές, εκβιάσεις και απάτες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Η δράση της σπείρας διήρκεσε τρεις μήνες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες αφού έκλεβαν κάποιο όχημα, στη συνέχεια ενημέρωναν Έλληνα έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος μέσα από την φυλακή εκβίαζε τον ιδιοκτήτη του ΙΧ, ζητώντας την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστραφεί το όχημα. Σε κάθε περίπτωση, τα ΙΧ δεν επιστρέφονταν.
Στη διάρκεια της έρευνας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών - εκβιασμών, από τις οποίες η σπείρα αποκόμισε συνολικά 2.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...