Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

To νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Tα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης περιλαμβάνονται στο 27σέλιδο κείμενο που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.
Σύμφωνα με...
δημοσιευμα των "Νέων" και του εκπαιδευτικού-ερευνητή Χρήστου Κάτσικα οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:
-Στη Β και στη Γ Λυκείου οι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα, μαθήματα επιλογής και δραστηριότητες συνολικά 35 ώρες την εβδομάδα και με βάση αυτά θα οδηγούνται στην ομάδα σχολών της επιλογής τους.
-Οι σχολές θα καθορίσουν συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα ( ο υποψήφιος για τη Φιλοσοφική θα έχει μάθημα αυξημένης βαρύτητας τα Αρχαία, ο υποψηφιος για τη Σχολή Θετικών Επιστημών τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία).
-Στο τέλος του Λυκείου, οι υποψήφιοι θα δίνουν εξετάσεις σε 4 μαθήματα, που έχουν προεπιλέξει και στην τελική επίδοση θα συνυπολογίζεται η αξιολόγηση στις Β και Γ Λυκείου.
-Οι φοιτητές θα εισάγονται σε σχολές (π.χ Θετικών Επιστημών) ή σε Πανεπιστήμια (π.χ. Πάντειο). Η Σχολή έχει την ευθύνη για τη δημιουργια ενιαίου προγράμματος σπουδών του πρώτου ακαδημαϊκού έτους. Η τελική κατάταξη σε τμήματα θα γίνεται ύστερα από αξιολογικές διαδικασίες (εξετάσεις) στη διάρκεια του πρώτου προπαρασκευαστικού έτους σπουδών.


www.nooz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...