Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

"Νιοταϊμόρι", το...γυμνό σούσι

Το «Νιοταϊμόρι» ή αλλιώς η πρακτική του «γυμνού σούσι» όπως λέγεται,είναι η κατανάλωση σούσι από ένα γυμνό, γυναικείο σώμα.
Ξεκίνησε στην Ιαπωνία και κατακτά σιγά -σιγά τον κόσμο, σε μία πανάκριβη γαστριμαργική απόλαυση για λίγους και εκλεκτούς.
Το μοντέλο, πριν μετατραπεί σε...
πιατέλα, εκπαιδεύεται να μένει ώρες ξαπλωμένο χωρίς να κινείται. Πριν από το δείπνο πλένεται σχολαστικά με σαπούνι χωρίς άρωμα και κρύο νερό για να «κατεβάσει θερμοκρασία, ενώ συχνά, για λόγους υγιεινής, τυλίγεται σε διαφανή μεμβράνη.
Με οπαδούς σε όλο τον κόσμο, από επιχειρηματίες και χρηματιστές, μέχρι και αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μπαντ Πιτ, δίνουν το παρόν σε «βραδιές» Νιοταϊμόρι σε διάσημα sushi bar,από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες έως το Λονδίνο.


Οι ορκισμένοι φίλοι του «γυμνού σούσι», που διαφημίζεται εσχάτως στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, το θεωρούν τέχνη και διατυμπανίζουν πως «δεν είναι εξευτελιστικό για τις γυναίκες».


Οι φεμινιστικές οργανώσεις, ωστόσο, είναι κάθετες. Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «Time», καταδικάζουν την πρακτική αυτή επειδή «μετατρέπει τη γυναίκα σε αντικείμενο» και μάλιστα...σε πιατέλα σερβιρίσματος.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...