Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ενώπιον δικαστηρίου ο Στρος Καν

Αναβλήθηκε προσωρινά η προσαγωγή του Ντομινίκ Στρος Καν ενώπιον του δικαστηρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε...
32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.
Επίσης ο δικηγόρος του Στρος Καν ενημέρωσε ότι η προσαγωγή του πελάτη του ενώπιον των δικαστών για να απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.
"Ταλαιπωρημένο αλλά καλά " στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του.
"Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου", δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.
Εν τω μεταξύ στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης, μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.
Mεταφέρθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες επιβιβάστηκε λίγο μετά της 23 ώρα Η.ΠΑ σε περιπολικό, το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο Στρος-Καν, που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού εναντίον καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, δεν έκανε καμιά δήλωση στους δεκάδες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το Ρόιτερ, δεν είναι σαφές αν ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε σε δικαστήριο του Μανχάταν ή σε ιατροδικαστικό εργαστήριο για εξετάσεις.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...