Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι χτεσινοί ''Πρωταγωνιστές'' του Mega!

Eνα πολύ ενδιαφέρον οδοιπορικό στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και η ομάδα του στους ''Πρωταγωνιστές'' εχτές, στις 23:00, στο MEGA.
O Σταύρος Θεοδωράκης, οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και...
Χρήστος Σπανάκος, οι δημοσιογράφοι Λίνα Παπαδάκη, Στέφανος Γώγος και Βαγγέλης Γεωργίου πέρασαν 2 ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και συνάντησαν παιδιά με όνειρα αλλά και ανησυχίες.
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μιλησαν:
Ο Στέφανος, 21 ετών, ο "νεόφερτος". Βρίσκεται μόλις 5 ημέρες στον Αυλώνα μετά από ληστεία λίγων ευρώ στο περίπτερο του χωριού του. Για εκφοβισμό κρατούσε ένα πιστόλι κρότου. Χρήστης χρόνιος, το μόνο που ζητά είναι να δει τους γονείς του.
Ο Ρομέο, ο "παλιός". Μπήκε για ληστείες και απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών. Λέει για τους τσαμπουκάδες που γίνονται στους διαδρόμους και τους νόμους που επιβάλλουν οι «παλαιότεροι» στα κελιά.
Ο Σάββας από την Αλβανία, ο "ιδεολόγος", που τα βάζει με το σωφρονιστικό σύστημα λέγοντας ότι «αν κάποιος μπει στα 18 και βγει στα 30 του, δεν έχει άλλο δρόμο από το έγκλημα, το 80% γυρνάει πίσω, το άλλο 10% πεθαίνει από πρέζα».
Ο Μηνάς, ο "φοιτητής", που μπήκε στα ΤΕΙ ενώ ήταν φυλακισμένος και τώρα παίρνει ολιγόωρες άδειες από τον διευθυντή για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Οι καθηγητές του γνωρίζουν την περίπτωσή του, οι συμφοιτητές του όχι. Είναι 20 ετών, έχει καταδικαστεί με ποινή 12 χρόνων για κατοχή ναρκωτικών.
Ο Σάσα, ο "μαθηματικός" από τη Λιθουανία που φέτος βραβεύθηκε από την Μαθηματική Εταιρεία συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μέσα από τη φυλακή.


http://tvnea.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...