Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Το προφίλ των Αγανακτισμένων

Συνέχεια στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων εκτιμά ότι θα δοθεί το 81% των πολιτών, με το 52% να θεωρεί ότι θα έχουν αποτέλεσμα.
Στον αντίποδα, το 13% σε έρευνα που διενήργησε η Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ θεωρεί ότι...
δεν θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις και το 36 % ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Με τα ραντεβού των Αγανακτισμένων να ανανεώνονται σε καθημερινή βάση, το 31% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και το 39% μάλλον όχι.
Η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 81%, εκτιμά ότι οι συγκεντρώσεις είναι αυθόρμητες, με το 52% να εγκρίνει τους προπηλακισμούς σε βάρος των πολιτικών.
Αυτό που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από οτιδήποτε τους πολίτες είναι η μαζικότητα στις συγκεντρώσεις. Στα δύο άλλωστε πανευρωπαϊκά ραντεβού συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα.
Αναφορικά με την ενημέρωσή τους για τις συγκεντρώσεις, το 60% ενημερώνεται για αυτές από την τηλεόραση, το 16% από το διαδίκτυο και ακολουθεί τρίτο το ραδιόφωνο με 5%, τη στιγμή που το 98% δηλώνει ενήμερο για τα ραντεβού των Αγανακτισμένων.
Σε ό,τι αφορά τους Αγανακτισμένους, επέρχεται η "ισότητα" των δύο φύλλων, με τις γυναίκες να δίνουν το παρών σε ποσοστό 51% και τους άνδρες σε ποσοστό 49%.
Η ηλικιακή ομάδα 45-54 είναι αυτή που κατέχει τα πρωτεία στις συγκεντρώσεις με ποσοστό 26% και ακολουθούν οι ομάδες 35-44 με ποσοστό 23%, 55-44 με ποσοστό 17% και 25-34 με ποσοστό 16%.
Σε ό,τι αφορά το μορφωτικό υπόβαθρο των Αγανακτισμένων, έχουν κατά 50% μέση εκπαίδευση, κατά 42% ανώτερη και κατά 8% κατώτερη.
Σε ποσοστό 76% οι Αγανακτισμένοι τα καταφέρνουν με δυσκολία (38%) ή μεγάλη δυσκολία (38%), με το 22% να δηλώνει ότι τα καταφέρνει και μόλις 2% ότι ζει άνετα με το εισόδημά του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...