Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το πάρτι του Κούγια στο Μεγανήσι

Πάρτι με πυροτεχνήματα, σουβλάκια και καλεσμένα όλα τα παιδιά του χωριού οργάνωσε για τη γυναίκα της ζωής του στην περιοχή Βαθύ, στο Μεγανήσι, ο Αλέξης Κούγιας. Η Μάιρα, η αγαπημένη κόρη του γνωστού ποινικολόγου, έκλεισε τα δώδεκά της χρόνια και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου γιόρτασε παρέα με τους φίλους της από το νησί στον μόλο του λιμανιού.

Η νύχτα φώτισε από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έσκαγαν το ένα μετά το άλλο στον ουρανό και σε όλο το Μεγανήσι ακούγονταν οι χαρούμενες φωνές των παιδιών που έπαιζαν ανέμελα δίπλα στο λιμάνι και πάνω στο σκάφος του ποινικολόγου. Ο Αλέξης Κούγιας καμάρωνε τη μοναχοκόρη του που είχε τον ρόλο λιλιπούτειας οικοδέσποινας, ενώ δεν άφηνε στιγμή από τα μάτια του τον γιο του Χρήστο.

Η αγάπη του Αλέξη Κούγια για το γραφικό νησί του Ιονίου είναι γνωστή. Εδώ και μερικά χρόνια μάλιστα έχει αποκτήσει σπίτι εκεί, αφού τις περισσότερες ημέρες του καλοκαιριού ξεκουράζεται στο Μεγανήσι κάνοντας παρέα με ντόπιους και λίγους καλούς του φίλους από την Αθήνα. Την τελευταία τριετία, από τότε δηλαδή που χώρισε από την Εύη Βατίδου, κάθε Αύγουστο ο δικηγόρος έχει μαζί του τα δύο του παιδιά, τη Μάιρα και τον μόλις πεντέμισι χρόνων Χρήστο, ενώ έχει καθιερώσει να οργανώνει πάρτι για τη μικρή πριγκίπισσα της καρδιάς του που τυχαίνει να γιορτάζει αυτό το διάστημα.

«Κάναμε ένα απλό παιδικό πάρτι στο λιμάνι του νησιού» δήλωσε στην «Espresso» ο Αλέξης Κούγιας και περιέγραψε τις ετοιμασίες της μικρής γιορτής. «Από τότε που χώρισα τα καλοκαίρια έρχομαι στο Μεγανήσι. Τρία χρόνια τώρα οργανώνω και ένα μικρό πάρτι στη Μάιρα. Μαζί με την κοπέλα που φροντίζει τα παιδιά πήγαμε μέχρι τη Λευκάδα, από όπου πήραμε τα πυροτεχνήματα, και από την πλατεία του νησιού αγοράσαμε σουβλάκια και πήραμε μια τούρτα από το ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι. Η Μάιρα κάλεσε όλα τα παιδιά του χωριού με τα οποία παίζει στην πλατεία κι έτσι περάσανε ένα όμορφο απόγευμα, χωρίς φανφάρες και γκλαμουριές» τόνισε ο κύριος Κούγιας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν φυσιολογικά και είμαι πολύ χαρούμενος που στο νησί κάνουν παρέα και παίζουν ανέμελα με όλα τα παιδιά».

Αν και ακούστηκε πως στο νησί εθεάθη και η μητέρα των παιδιών Εύη Βατίδου, ο Αλέξης Κούγιας το διέψευσε κατηγορηματικά. «Οχι. Είμαι μόνος με τα παιδιά. Μαζί μας είναι η κοπέλα που τα φροντίζει. Ισως να την είδαν κάποιοι και να μπερδεύτηκαν».

espresso.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...