Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αλουμινένιοι κάδοι σκουπιδιών μετατρέπονται σε... έργα τέχνης

Κάδοι σκουπιδιών της Έδεσσας πρόκειται να μετατραπούν σε... έργα τέχνης και, γεμάτοι χρώμα, θα υποδέχονται τα… απορρίμματα των δημοτών. Η πρωτοβουλία για τη «μεταμόρφωση» των κάδων αλουμινίου ανήκει στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων του δήμου Έδεσσας.
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από την περιοχή Σφαγεία, όπου νεαροί εθελοντές, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής, έστησαν μία επιχείρηση πλυσίματος των κάδων, θέλοντας να αποδείξουν πως με ορισμένες απλές πρωτοβουλίες η πόλη τους μπορεί να διατηρηθεί καθαρή. Συνολικά, έξι κάδοι σκουπιδιών καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος, Ιωάννης Σόντρας.

Στη συνέχεια, οι κάδοι αλουμινίου θα χρησιμοποιηθούν ως επιφάνειες εργασίες και θα καλυφθούν με χρώματα και… νεανική διάθεση, στο πλαίσιο διαγωνισμού γκράφιτι, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, στην Έδεσσα.

Ακολούθως, οι κάδοι, που θα έχουν μεταμορφωθεί σε… ξεχωριστά έργα τέχνης, θα τοποθετηθούν και πάλι στους δρόμους της Έδεσσας, έτοιμοι να υποδεχτούν τα σκουπίδια των πολιτών.

«Η κίνηση να καθαρίσουμε, να απολυμάνουμε και στη συνέχεια να βάψουμε τους κάδους γίνεται σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, πώς με απλά πράγματα μπορούμε να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή και να προστατεύουμε το περιβάλλον», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας, Αντώνης Μπουρδάνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...