Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δεκάδες θύματα κάθε καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες

Αλλη μία χρονιά η Ελλάδα επιβεβαιώνει την κακή παράδοση που τη θέλει να είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις χώρες που θρηνούν δεκάδες θύματα κάθε καλοκαίρι, εξαιτίας των πνιγμών. Το τελευταίο 48ωρο τέσσερα άτομα πνίγηκαν στον Αλιμο, το Μάτι, την Καβάλα και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, στην Αστυπάλαια για 31χρονο σέρφερ, ο οποίος αγνοούνταν μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας, αλλά ευτυχώς εντοπίστηκε σε βραχονησίδα.

Χθες στις 11.30 ανασύρθηκε το πτώμα άντρα από τη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης πλαζ Αλίμου. Το θύμα, ηλικίας 70 ετών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, καθώς και τοξικολογική εξέταση. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γλυφάδας.

Επίσης πτώμα γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων ανασύρθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας από τη θαλάσσια περιοχή στο Μάτι Αττικής. Η γυναίκα, η οποία ήταν ηλικίας περίπου 55 ετών, ύψους 1,55 μ. και εύσωμη, μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, καθώς και τοξικολογική εξέταση, ενώ η Λιμενική Αρχή Ραφήνας διενεργεί έρευνες.

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν επίσης προχθές το πρωί ένας 75χρονος από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας και ένας 78χρονος από τη θαλάσσια περιοχή στο Περιγιάλι Καβάλας. Ο 75χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να παραδοθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οσον αφορά τον νεαρό σέρφερ, εντοπίστηκε σώος και αβλαβής στις 23.30 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ιδιωτικό σκάφος στη βραχονησίδα Γληνός. Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχαν τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικά σκάφη.



espressonews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...