Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δίκτυο που εξανάγκαζε άνδρες σε πορνεία εξαρθρώθηκε για πρώτη φορά η Ισπανία


Εγκληματικό δίκτυο που εξανάγκαζε άνδρες σε πορνεία εξάρθρωσε η ισπανική αστυνομία. Δεκατέσσερα άτομα συνελήφθησαν για μαστροπεία στη διάρκεια της επιχείρησης που διεξήχθη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά εξαρθρώνεται στην Ισπανία δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανδρών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έρευνα που διεξήχθη αποκάλυψε ότι στους άνδρες αυτούς έδιναν Viagra, άλλα σεξουαλικά διεγερτικά και κοκαΐνη για να μπορούν να δουλεύουν σε 24ωρη βάση σε οίκους ανοχής.

Έως και 80 άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών «στρατολογήθηκαν στη Βραζιλία από το δίκτυο αυτό, το οποίο για να τους πείσει τους έδινε ψεύτικες υποσχέσεις, αναφέρει η αστυνομία.

Πολλοί από αυτούς πίστευαν ότι θα πάνε στην Ισπανία να δουλέψουν ως χορευτές ή μοντέλα, αν και ορισμένοι ήξεραν ότι θα εργαστούν στον τομέα της πορνείας, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Το δίκτυο τους έλεγε ότι θα χρειαζόταν να ξεπληρώσουν μόνον το αεροπορικό τους εισιτήριο.

Ωστόσο, μόλις έφταναν στην Ισπανία τους μετέφεραν σε οίκους ανοχής σε διάφορα μέρη της χώρας και τους ανάγκαζαν να δίνουν σε προαγωγούς τα μισά από τα κέρδη τους έως ότου ξεπληρώσουν οφειλές άνω των 4.000 ευρώ.

Αυτοί που αρνούνταν να συνεργαστούν δέχονταν απειλές για τη ζωή τους.

Οι προαγωγοί διαφήμιζαν τους άνδρες που εξέδιδαν δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και τους μετακινούσαν συχνά από τον έναν στον άλλο οίκο ανοχής. Η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες.

Οι περισσότεροι από τους 14 που συνελήφθησαν είναι Βραζιλιάνοι, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις έγιναν στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Αλικάντε και τη Λεόν.


in.gr , με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...