Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Το πάθημα να γίνει μάθημα

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό περιλαμβάνει σκέψεις και προβληματισμό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παραδειγματίστηκαν από την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη και η δική τους πρεμιέρα συνοδεύτηκε από ένα ηχηρό χτύπημα. Πάντως, η ήττα από τον Ηρακλή μπορεί να προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα στον Ολυμπιακό, αρκεί το πάθημα να γίνει μάθημα. Προβληματισμός για τη διαιτησία, χαμόγελα για τον Φετφατζίδη.

Πάντοτε μια ήττα μπορεί να βοηθήσει την επόμενη μέρα. Αναδεικνύει τα λάθη, δείχνει σε ποια σημεία μπορεί να «πονά» η ομάδα και -τις περισσότερες φορές- συσπειρώνει τους παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είδε πολλές φορές το βίντεο του αγώνα της Θεσσαλονίκης και πάνω σε αυτό θα δώσει το σύνθημα για ακόμα περισσότερη δουλειά στο Ρέντη.

Παρά την ήττα πάντως, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τα θετικά στοιχεία που έβγαλε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο του «Καυταντζογλείου». Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίσω «έμπαζε νερά», αλλά μπροστά ήταν ιδιαίτερα…ζωηρή, αφού δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ασχέτως αν αυτές δεν μετουσιώθηκαν σε παραπάνω από ένα τέρματα.
Ένα άλλο θετικό στοιχείο ακούει στο όνομα Γιάννης Φετφατζίδης. Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού δικαίωσε τον Βαλβέρδε που τον ξεκίνησε έναντι του Ρόμενταλ και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά, όσον αφορά τα θετικά…

Τα αρνητικά έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της άμυνας, αλλά κυρίως με τις επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος ανακάτεψε την τράπουλα σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπερδευτούν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του. Βέβαια, μια ομάδα με 14 μεταγραφές δεν μοντάρεται εν μια νυκτί και στον Ολυμπιακό είναι σίγουροι ότι το μέλλον θα τους βρει πολύ καλύτερους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η διοίκηση στήριξε αμέσως τον προπονητή της ομάδας, ασχέτως αν κατά γενική ομολογία το «μυρμήγκι» δεν βρέθηκε και στην καλύτερη μέρα του προπονητικά. Αυτό που δεν συγχωρεί με τίποτα η νέα διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι τα διαιτητικά λάθη. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει τη διαιτησία του Σταθόπουλο. Εκ μέρους του κ.Μώραλη εκφράστηκε η δυσαρέσκεια των διοικούντων για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών.

Πάντως, και στις τάξεις των ποδοσφαιριστών υπάρχει αισιοδοξία ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη. Ενδεικτικά τα λόγια του Αντώνη Νικοπολίδη. «Ξέρουμε ότι έχουμε νέα ομάδα, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα αλλά είδαμε κάποια πρώτα δείγματα της ομάδας, που είναι πάρα πολύ καλά. Βέβαια το αποτέλεσμα είναι πολύ απογοητευτικό για μας, αλλά είναι μια νέα αρχή. Σίγουρα οι βαθμοί είναι βαθμοί αλλά πρέπει να μείνουμε στα καλά κομμάτια, στη δημιουργία φάσεων αλλά και στα προβλήματα στην άμυνά μας, γιατί επιτρέψαμε στον Ηρακλή να κάνει πολλές φάσεις. Θα ανέβουμε επίπεδο με τους παίκτες που πήραμε. Ο Ολυμπιακός θα παίξει καλύτερα και θα πάρει τα αποτελέσματα. Θα δούμε διαφορετικό Ολυμπιακό στο επόμενο διάστημα».
www.sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...