Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μία ανατρεπτική θεωρία για τα αίτια θανάτου του Έλβις!

Η χρόνια δυσκοιλιότητα ήταν η αιτία που σκότωσε τον βασιλιά του ροκ εν ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ, όπως αποκάλυψε ο γιατρός του, ο ελληνικής καταγωγής, George Nichopoulos. Η νεκροψία που είχε γίνει τότε στον "βασιλιά" έκανε λόγο για " καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση φαρμάκων". Ο επί σειρά ετών φίλος και προσωπικός γιατρός του διάσημου τραγουδιστή, ήταν δίπλα του τη στιγμή του θανάτου του και μάλιστα είχε από πολλούς κατηγορηθεί ότι εκείνος του χορήγησε τα "μοιραία" φάρμακα- χωρίς να αποδειχτεί κάτι τέτοιο!
Ο δρ Nichopoulos, υποστήριξε ότι ποτέ δεν πείστηκε για την αιτία θανάτου του φίλου του και συνέχισε όλα αυτά τα χρόνια να ανζητά την αλήθεια.
Στο βιβλίο λοιπόν, που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τον "Βασιλιά Ελβις", συμπεριέλαβε την θεωρία περί δυσκοιλιότητας που οδήγησε στο θάνατο! Οπως περιγράφει, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στη σωρό του Έλβις, βρέθηκε πως το έντερο είχε διάμετρο περίπου 15 εκατοστά, δηλαδή διπλάσιο μέγεθος από αυτό ενός φυσιολογικού ανθρώπου. Επιπλέον βρέθηκε πως το μήκος του εντέρου έφτανε τα 2.7 μέτρα ενώ αντίθετα το μέσο μέγεθος δεν ξεπερνά το 1.5 μέτρο.
Με βάση τα ευρήματα αυτά ο Δρ Nichopoulos δήλωσε πως δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα δυσκοιλιότητας ήταν τόσο σοβαρό, παρά μόνο μετά τον θάνατό του όπου μέσα στο έντερο βρέθηκαν κόπρανα 4-5 μηνών.
Ο Έλβις υπόφερε από κληρονομική ασθένεια που ονομάζεται παράλυση του εντέρου. Πολλές φορές ένιωθε ντροπιασμένος, είχε «ατυχήματα» επάνω στη σκηνή, ενώ αναγκαζόταν να πάει να αλλάξει αμφίεση εξαιτίας του προβλήματος του σε ώρα εργασίας.
Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα του Έλβις ήταν γνωστό, εκείνος αρνιόταν να το αντιμετωπίσει. Την περίοδο εκείνη, η λύση θα ήταν επέμβαση τομής του εντέρου και η αφαίρεση τμήματός του.
«Ο Έλβις πίστευε ότι ήταν "πολύ άντρας" για να υποστεί μια τέτοια επέμβαση, αφού σε περίπτωση που δεχόταν να υποβληθεί σε αυτήν θα ήταν μια αδυναμία του», δήλωσε ο προσωπικό φίλος και γιατρός του. Αν ωστόσο η δυσκοιλιότητά του είχε θεραπευτεί τότε, ο Έλβις ίσως να ζούσε για πολλά χρόνια ακόμη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...