Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Βοριάς σωτήριος

Το βοριαδάκι ενισχύεται και φέρνει ανάσα στον καύσωνα των τελευταίων ημερών στην Αθήνα και σε όλη την ανατολική Ελλάδα, ενώ συννεφιά αναμένεται από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Στην Αττική οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι... γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ανέμους ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 18 έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας.
και τους ανέμους βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο αναμένονται από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά νεφώσεις και στη Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...