Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τι να προσέξουν οι φοιτητές στην εύρεση κατοικίας

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, συνιστά σε φοιτητές και γονείς που αναζητούν κατοικία να προτιμούν τα πιστοποιημένα κτηματομεσιτικά γραφεία και να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Αγώνα δρόμου φοιτητών και γονέων για την εύρεση της κατάλληλης κατοικίας αποτελεί η περίοδος μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και μέχρι τις εγγραφές στις Σχολές. Ωστόσο, ο Σύλλογος τους συστήνει να μην πανικοβάλλονται, αφού υπάρχει πληθώρα διαμερισμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία των μεσιτών, οι τιμές για την ενοικίαση γκαρσονιέρας έως και δυάρι κυμαίνονται από 300 έως 450 ευρώ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Αναγνώστου δήλωσε: «Υψηλότερα μισθώματα που γίνονται από πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν σχέση με τον κλάδο των μεσιτών, πρέπει να εξετάζονται με προσοχή» και πρόσθεσε ότι πολλοί υποψήφιοι ενοικιαστές έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης, επειδή απευθύνθηκαν σε λάθος άτομα.

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές πρέπει να απευθύνονται σε νόμιμους μεσίτες και να αποφεύγουν τις συναλλαγές με μη πιστοποιημένα κτηματομεσιτικά γραφεία, δίνοντας προκαταβολή χρημάτων, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
www,newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...