Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πυρκαγιές χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές σε Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα


Τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη το απόγευμα της Κυριακής, ενώ άλλες τρεις έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται οι πυρκαγιές:


  • Στο Μαυροκορδάτο Δράμας, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση σε χαράδρα, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι έχουν καεί 400 στρέμματα με πουρνάρια. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος 16 οχήματα της πυροσβεστικής και 70 άνδρες ενώ επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
  • Στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας, η οποία καίει δασική έκταση με πεύκα και βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται σπίτια, χωρίς προς το παρόν να απειλούνται. Στη μάχη για την κατάσβεσή της έλαβαν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μέχρι τη δύση του ηλίου, παρέμεναν 11 οχήματα με 24 πυροσβέστες, καθώς πεζοπόρο τμήμα από οκτώ πυροσβέστες.
  • Στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όπου η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενώ επί του εδάφους παρέμεναν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα πυροσβέστες.
  • Στον Ελαιώνα Φωκίδας, η φωτιά καίει δασική έκταση. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής, στα Λεχαινά και στην περιοχή Δόβραινα Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα.

in.gr , με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...