Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Το φιλί του Νeville και η ομοφοβία στο ποδόσφαιρο


O Gary Neville προκάλεσε σάλο στην Αγγλία όταν πρόσφατα φίλησε στο στόμα τον συμπαικτή του
στη Manchester United, Paul Scholes αφού ο τελευταίος πέτυχε για την ομάδα τους ένα σωτήριο γκολ.
Και ενώ τα φιλιά μεταξύ παικτών είναι κάτι το συνηθισμένο στο ποδόσφαιρο, το συγκεκριμένο φιλί φαίνεται να έκανε μεγάλη εντύπωση στον αγγλικό τύπο και μάλιστα συνέδεσαν αυτό το γεγονός με την καταπολέμηση της ομοφοβοβίας στον αθλητισμό.
Ο «Guardian» ανέφερε ότι το φιλί του Neville αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τον αγώνα κατά της ομοφοβίας σε ένα σπορ που το συγκεκριμένο φαινόμενο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα η εφημερίδα (με κάπως ειρωνικό ύφος) πρότεινε πως θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα ο Neville να προσκληθεί στο Manchester Pride που θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Επίσης άλλα μέσα εμμέσως χαρακτήρισαν ομοφυλοφιλική τη συμπεριφορά του Neville καθώς η ιστοσελίδα ESPN Soccernet αρχικά «έσωσε» τις φωτογραφίες του ποδοσφαιριστή ως «Nevillegay» αλλά αργότερα τις μετονόμασε ως «Nevillekiss».
Επίσης το φιλί αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Youtube με πάνω εκατοντάδες χιλιάδες views.
Το γεγόνος είναι πως η ομοφοβοβία στον αγγλικό και όχι μόνο ποδοσφαιρικό χώρο έχει κάνει τους αθλητές να μην τολμούν να μιλήσουν ενάντια σε αυτή δημοσιώς από το φόβο μήπως χαρακτηριστούν ομοφυλόφιλοι.
Αυτό φάνηκε καθάρα όταν πριν λίγο καιρό ακυρώθηκε μεγάλη αγγλική καμπάνια κατά της ομοφοβίας λόγω του ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη συμμετοχή από τους παίκτες.
Αντίθετα στην Αυστραλία λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ομοφοβίας (17 Μαΐου) θα διοργανωθεί μεγάλο event με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και προπονητών.

gay.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...