Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Οι «καταγγελίες» μέσω Facebook σε αριθμούς

Τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των καταγγελιών για περιπτώσεις κατάχρησης υπηρεσιών του μέσα από το Facebook αυξήθηκε ραγδαία (σε ποσοστό) χάρη της ειδικής εφαρμογής ClickCEOP. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σχεδιάστηκε με σκοπό τη διευκόλυνση των χρηστών της ιστοσελίδας στην αναφορά περιστατικών κακόβουλης χρήσης της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το δελτίο Τύπου, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 650%, φτάνοντας τους 211 χρήστες που έκαναν χρήση της εφαρμογής, έναντι των μόλις 28 καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν πριν από την κυκλοφορία της εφαρμογής.


Η εφαρμογή ClickCEOP, ενώ δεν αποτελεί ουσιαστικά τίποτα περισσότερο από ένα «κουμπί πανικού» για περιπτώσεις κατάχρησης των υπηρεσιών του μέσα από το Facebook, έχει σημειώσει 55.000 λήψεις και, σύμφωνα με τα στατιστικά, έχει συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση αναφοράς κρίσιμων περιστατικών στην ιστοσελίδα.


Επίσης, οι χρήστες μέσα από την εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν συμβουλές για τα πιο γνωστά διαδικτυακά «εγκλήματα», όπως παραβίαση του λογαριασμού, εκβιασμοί, επιβλαβές περιεχόμενο, ιοί υπολογιστών, υπέρογκοι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας κ.ά..

zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...