Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απόβαση στις ΗΠΑ για το Fiat 500

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler φιλοδοξεί να πουλήσει τουλάχιστον 50.000 αυτοκίνητα Fiat 500 στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά, όπως έγινε σήμερα γνωστό.
Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η νέα έκδοση του Fiat 500 που θα απευθύνεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ θα εκτεθεί για πρώτη φορά στo Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα γίνει το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες.
Η εταιρεία είχε σήμερα ειδική σύνοδο με 400 εκπροσώπους πώλησης αυτοκινήτων, για να μελετηθούν τα κριτήρια, ώστε να γίνει αντιπρόσωπος των Fiat 500 στις ΗΠΑ.
Εντέλει, η εταιρεία θα επιλέξει μια ομάδα των πλέον κατάλληλων για την προώθηση του μικρού αυτού αυτοκινήτου.
Το Fiat 500 για τη βόρεια Αμερική θα έχει μηχανή 1.400 κυβικών και θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, ενώ μελετάται και η κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου που θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ από το 2.012, με στόχο να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις ΗΠΑ από το 20% που είναι τώρα στο 35%.
Η ιταλική Fiat, η οποία ελέγχει πλέον εξ ολοκλήρου την Chrysler, επιθυμεί να αρχίσει να πουλά ήδη από τα τέλη του 2010 το διάσημο αυτοκινητάκι της και πέραν του Ατλαντικού, ενώ προωθεί την πώληση και της έκδοσης cabrio του ίδιου μοντέλου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...