Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Google : Αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο

Η Google προχώρησε στο επόμενο επίπεδο …
παροχής της υπηρεσίας της για αναζητήσεις σε πραγματικό χρόνο (real-time) και αφιέρωσε μια αποκλειστική ιστοσελίδα για την υπηρεσία αυτή.
Η εταιρία προσέθεσε τις παραπάνω δυνατότητες
στην υπάρχουσα κύρια μηχανή της την περασμένη χρονιά, αλλά από σήμερα οι χρήστες μπορούν να πηγαίνουν στη διεύθυνση http://www.google.com/realtime και να βρίσκουν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο τελευταίο λεπτό από ιστοσελίδες όπως το Twitter καιFacebook.
H Google σημειώνει ότι η παραπάνω σελίδα είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια και γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο αν ο τελευταίος δεν λειτουργεί: http://www.google.com/realtime?esrch…ch::Experiment
Υπάρχουν αρκετές νέες δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν το χρήστη να φιλτράρει τα αποτελέσματα των αναζητήσεών του τα οποία αυτομάτως ενημερώνονται όταν υπάρχουν νέα διαθέσιμα δεδομένα.
Ένα γεωγραφικό φίλτρο επιτρέπει να παίρνει κανείς αποτελέσματα από μια συγκεκριμένη πόλη, πολιτεία ή χώρα. Ο τρόπος απεικόνισης περιλαμβάνει retweets και άλλου τύπου απαντήσεις, οπότε δεν χρειάζεται ο χρήστης να ψάχνει πάνω-κάτω για να τις βρει. Στο μεταξύ η υπηρεσία Google Alerts μπορεί να ενημερώνει το χρήστη όταν κυκλοφορεί πληροφορία με καθορισμένες λέξεις-κλειδιά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...