Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Mojito Time !!!! Για όσους μένουν σπίτι


MOJITO
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 50 ml Bacardi Carta Blanca
  • 3 κομμάτια lime (μισό lime)
  • 15ml σιρόπι ζάχαρης
  • 6 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • Σόδα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ

  • Ανακατεύουμε και διαλύουμε (ιδανικά στο ηλεκτρικό shaker) ισόποση ζάχαρη με νερό
ΚΟΠΗ LIME

  • Κόβουμε τις ακρούλες ίσα-ίσα (Ιδανικά μόνο το μαύρο χωρίς να κόβουμε τη πράσινη φλούδα)
  • Έπειτα το κόβουμε στη μέση και το κάθε μισό lime το κόβουμε σε άλλα τρία κομμάτια
ΔΥΟΣΜΟΣ

  • Από ένα κλωνάρι δυόσμου αφαιρούμε 6 από τα κάτω φύλλα για τη παρασκευή του ποτού
  • και κρατάμε το κλωνάρι με τα πάνω φύλα για τη διακόσμηση
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Σε ψηλό ποτήρι (highball), ρίχνετε το μισό lime κομμένο σε 3 φέτες, το σιρόπι ζάχαρης, το δυόσμο και τα πιέζετε απαλά με το γουδοχέρι, μέχρι να αναδυθούν οι χυμοί και τα αρώματα των υλικών
  • Γεμίζετε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, προσθέτετε Bacardi Carta Blanca κι ανακατεύετε από κάτω προς τα επάνω
  • Συμπληρώνετε με σόδα
  • Διακοσμείτε με ένα κλωνάρι δυόσμου και σερβίρετε με καλαμάκι
BAR TIPS

  • Προσοχή δε πλένουμε το δυόσμο παρά καμιά ώρα πριν την παρασκευή του Mojito διότι μαυρίζει γρήγορα
  • Επίσης κατά τη πίεση με το γουδοχέρι δεν τρίβουμε το δυόσμο και limes πάρα πολύ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...