MOJITO
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 50 ml Bacardi Carta Blanca
- 3 κομμάτια lime (μισό lime)
- 15ml σιρόπι ζάχαρης
- 6 μεγάλα φύλλα δυόσμου
- Σόδα
ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ
ΚΟΠΗ LIME
- Κόβουμε τις ακρούλες ίσα-ίσα (Ιδανικά μόνο το μαύρο χωρίς να κόβουμε τη πράσινη φλούδα)
- Έπειτα το κόβουμε στη μέση και το κάθε μισό lime το κόβουμε σε άλλα τρία κομμάτια
- Από ένα κλωνάρι δυόσμου αφαιρούμε 6 από τα κάτω φύλλα για τη παρασκευή του ποτού
- και κρατάμε το κλωνάρι με τα πάνω φύλα για τη διακόσμηση
- Σε ψηλό ποτήρι (highball), ρίχνετε το μισό lime κομμένο σε 3 φέτες, το σιρόπι ζάχαρης, το δυόσμο και τα πιέζετε απαλά με το γουδοχέρι, μέχρι να αναδυθούν οι χυμοί και τα αρώματα των υλικών
- Γεμίζετε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, προσθέτετε Bacardi Carta Blanca κι ανακατεύετε από κάτω προς τα επάνω
- Συμπληρώνετε με σόδα
- Διακοσμείτε με ένα κλωνάρι δυόσμου και σερβίρετε με καλαμάκι
- Προσοχή δε πλένουμε το δυόσμο παρά καμιά ώρα πριν την παρασκευή του Mojito διότι μαυρίζει γρήγορα
- Επίσης κατά τη πίεση με το γουδοχέρι δεν τρίβουμε το δυόσμο και limes πάρα πολύ