Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Έλληνας που ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο στο Ντακάρ τρέχει για 5η φορά

Το σκληρότερο ράλι του κόσμου είναι το Παρίσι – Ντακάρ. Άγνωστες ειδικές, χιλιάδες χιλιόμετρα και συνθήκες που ελάχιστοι μπορούν να αντέξουν. Σκληρή προπόνηση σε καθημερινή βάση, χορηγοί (αν υπάρχουν) και πολλή…

τρέλα είναι μερικά από τα συστατικά που χρειάζονται για να μπορέσει να τρέξει κανείς σε μία εκ των τεσσάρων κατηγοριών που υπάρχουν. Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες φορτηγά και ATV συμμετέχουν στον αγώνα που ξεκινά στις αρχές κάθε χρόνου και ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 15 Ιανουαρίου.
Νίκη το 2003
Αν και αρκετοί δεν το γνωρίζουν, η Ελλάδα έχει τον δικό της εκπρόσωπο από το 2003 και, με τέσσερις συμμετοχές στο ενεργητικό του, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος που το έχει καταφέρει. Ο λόγος για τον Βασίλη Ορφανό, έναν άνθρωπο με υψηλό επίπεδο χαρακτήρα, ο οποίος χωρίς να λέει πολλά καταφέρνει να… μιλάει στις ειδικές διαδρομές και μάλιστα χωρίς καμία βοήθεια από διάφορες αρμόδιες Αρχές, όπως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΕΛΠΑ κ.ο.κ. Το 2003 κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του, πετυχαίνοντας έναν άθλο. Έκτοτε, δεν έχει αποσπάσει ούτε μία νίκη, από τη στιγμή που η έλλειψη χορηγών και μοτοσικλέτας νέας τεχνολογίας καθιστούσε αδύνατο κάτι τέτοιο.
Μοτοσικλέτα 100.000 ευρώ
Φέτος, με το κεφάλι πολύ ψηλά, ο Έλληνας αναβάτης επιδιώκει να φέρει τα πάνω κάτω στο Ντακάρ. Στόχος του , η πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσικλετών όπου θα λάβει μέρος με μία εργοστασιακή – χειροποίητη μοτοσικλέτα της Aprilia, το κόστος της οποίας αγγίζει τα 100.000 ευρώ. Έχοντας να αντιμετωπίσει ακόμα και τον θάνατο, ο Βασίλης Ορφανός δεν ξέρει αν θα επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, αφού ο συγκεκριμένος αγώνας έχει και τα δυσάρεστα περιστατικά, όπως ο ίδιος λέει .
Αυτό, όμως, δεν τον τρομάζει, αλλά τον πεισμώνει ακόμη περισσότερο και πλέον περιμένει την ώρα που θα βγάλει από την πίσω τσέπη του μπουφάν του την ελληνική σημαία, για την δείξει σε όλους. «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και η ελληνική ψυχή είναι αυτό που μετράει» αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας με αυτό ν τον τρόπο και την απάντηση σε όλους αυτούς που του έχουν γυρίσει την πλάτη.


zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...