Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καλή χώνεψη ομοτράπεζοι των «χοίρων»...

Γράφει η Νάνσυ Καλαφάτη
Σκασίλα μου αν η σημερινή εικόνα της λαοθάλασσας στο Σύνταγμα,άρεσε ή δεν άρεσε στο κύριο Πάγκαλο! Ούτε το μπάλωμα-δήλωση του κυρίου Πεταλωτή, που βγήκε για να διασώσει τα ήδη χαμένα, με ενδιαφέρει!
Εμένα «like» όσα γίνονται μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Μου αρέσει ο...
τίτλος «Κυριακή της Οργής», σε όλη την Ευρώπη.
Αρχίζει μέσα μου ένα φτερούγισμα. Μια προσμονή. Μια ελπίδα ότι θα συνεχίσουν και θα πυκνώνουν οι παρουσίες και «οι φωνές της αλήθειας» στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι, τη Μαδρίτη,τη Ρώμη, κι όπου αλλού.
Μου άρεσαν σήμερα οι μαμάδες και οι μπαμπάδες με τα μωρά στα καροτσάκια. Οι νεολαίοι και φαντάροι. ΝΑΙ υπήρχε και ψητό καλαμπόκι ΚΑΙ μαλλί της γριάς ΚΑΙ ράπερς ΚΑΙ Ελληνάαααρες! Αλλά –τουλάχιστον- ο κόσμος, ήταν ζωντανός!
Ως δια μαγείας οι άνθρωποι επιτέλους επικοινωνούν. Η όλη εικόνα μοιάζει με μια τεράστια ανοικτή συνεδρία Ψυχολόγου. Μια συνεδρία ομαδικής αυτοκριτικής και ανάγκης ο ένας να ακούει τον άλλον.
Ο κόσμος αποδεσμεύεται από τις αλυσίδες της υποβολής . Ξυπνάει από το αφιόνι του εφήμερου και του πρόχειρου, που.......
τον πότιζαν. Θυμίζει η όλη εικόνα, μια πολυμελή ορχήστρα. Κάτι όπως στην ταινία του Σπήλμπερκ, που η λαοθάλασσα, έψαλε έναν γλυκό και μονότονο ήχο, για να καθοδηγήσει τους εξωγήινουςνα προσγειωθούν ! Τα όργανα ακόμη ακούγονται να παίζουν λίγο φάλτσο! Αλλά αρχή είναι ακόμη...
Ο κύριος Πάγκαλος και οι άλλοι... ευτραφείς, που συχνάζουν παραδίπλα στο Κολωνάκι, στα «ακριβά» φαίνονται σα να μην καταλαβαίνουν, γιατί σχηματίζονται αυτά τα ρυάκια της «απολίτικης αντίδρασης» και μιλούν δήθεν απαξιωτικά! Δείχνουν σα να μην πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση τα ρυάκια να γίνουν ποταμός. Καλλίτερα γιατί αν το καταλάβουν, ίσως να έχουμε και άλλα φαινόμεναμε «όξινα» από στοιχήματα swaps. Ίσως τότε να αρχίσουν έντονες πιέσεις στους «άγνωστουςμηχανισμούς» ώστε να γύρει η μπαλάτζα του κέρδους προς το μέρος τους. Προς το παρόν ο κ. Πάγκαλος και οι άλλοι ευτραφείς δεν δείχνουν να ανησυχούν για το σενάριο περί μαέστρου!
Αλλά αυτός –αν έρθει- θα είναι απρόβλεπτος! Γιατί εφ΄όσον κάποιοι μας οδηγούν στο να χάσουμε κάθε τι υλικό αγαθό, οι μαέστροι και οι βιρτουόζοι του μέλλοντος, δε θα βρουν τίποτα να ΚΛΕΨΟΥΝ .
Σήμερα, λοιπόν, με την κάμερα στα χέρια, όπως οι παλιοί καλοί φωτορεπόρτερς, περπάτησα στην Πόλη μου,όπως δεν το είχα κάνει εδώ και καιρό! Κάποιοι, καθισμένοι στα «ακριβά» στέκια του παραδίπλα Κολωνακίου,φυσικά και δεν καταλαβαίνουν γιατί αρχίζουν και σχηματίζονται αυτά τα ρυάκια της «απολίτικης αντίδρασης».
Το λίπος από το πολύ φαϊ, ξεχύλιζει πλέον από τη μύτη και τα αυτιά. Οπότε δεν οσφρύζονται και δεν ακούνε! Δεν ακούνε τη δίκαιη και «καθαρή» αγανάκτηση των Ελλήνων. Δεν ακούνε τα κτυπήματα του κουταλιού στην κατσαρόλα, που δεν είναι κύμβαλα πολέμου, αλλά προειδοποίηση, ότι αυτός ο Λαός, δε χορταίνει πλέον με λόγια και υποσχέσεις.
Φυσικά δεν κατεβαίνουν στις αποβάρθες του μετρό για να δούν ότι και εκεί το γλέντι συνεχίζεται. Με τους οδηγόύς του μετρό να αναβοσβήνουν συνωμοτικά τα φώτα των συρμών.
Με τους τουρίστες που φτάνουν από το αεροδρόμιο,να χαμογελούν αμήχανα επειδή οι Ελληνες ΔΕΝ κοιμούνται! Με τους παράνομους μικροπωλητές και τους μετανάστες εξαφανισμένους, ως δια μαγείας. Ίσως γιατί αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση «Σύνταγμα» είναι καθαρά Ελληνική!
Ακουμπώντας την πλάτη μου σε ένα από τα μαρμάρινα κάνιστρα της Πλατείας -έργα του γλύπτη Μαλακατέ για όσους δεν το γνωρίζουν- έβλεπα το κτίριο της Βουλής. Προσπάθησα να φανταστώ πως ήταν στην επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, όταν έφιππος ο Συνταγματάρχης Δημήτρης Καλλέργης, ανταποκρινόμενος στη μύηση του Μακρυγιάννη, ηγήθηκε ενός λαού, που ζητούσε από το Βαυαρό Όθωνα, να φτιάξει Σύνταγμα. Τότε οι επαναστάτες πέτυχαν, από την απόλυτη Μοναρχία να περάσει η ψωροκώσταινα, στη Συνταγματική Βασιλεία.
Σήμερα θυμήθηκα ακόμη και τις μαυρόασπερες εικόνες, του 40. Όταν από τα τράμ της εποχής, κρέμονταν σαν τσαμπιά νεολαίοι. Χαρούμενοι, παρ΄ότι πήγαιναν να καταταγούν φαντάροι, σε έναν άνισο πόλεμο. Και τότε δεν είχαν σημάνει συναγερμό κόμματα και χρώματα, αλλά είχε σημάνει η ομοψυχία. Οι ΄Ελληνες είχαν μεθύσει με το αθάνατο κρασί του 21-όπως έλεγε ο ποιητής- . Και αυτοί οι ελαφροντυμένοι και αλαφροϊσκιωτοι, πέτυχαν να αλλάξουν τον ρου της Ίστορίας του 20ου αιώνα!
Τα ονόματα των ενδόξων μαχών στο Μέτωπο του 1940, όπως και όλες οι ιστορικές μάχες των Ελλήνων, είναι χαραγμένα εκεί, μπροστά από τη Βουλή, στο Μνημείο του Αγνώστου, το οποίο νυχθημερόν φυλάττουν οι Εύζωνοι και ανέχονται να φωτογραφίζονται ως ενθύμια, για τους τουρίστες! Αλλά και τότε ο θαυμασμός της Δύσης για το Ελληνικό θαύμα, δεν κρατησε πολύ! Η Βέμπο τραγούδησε με επιτυχία, την πίκρα του βασανισμένου μας λαού: Κι αν μας τα πήρανε με μπαμπεσιά οι σύμμαχοι στη μοιρασιά, κάνε κουράγιο Ελλάδα μας,να μην μας αρρωστήσεις!
Μου άρεσαν λοιπόν σήμερα στο Σύνταγμα και οι νεολαίοι και φαντάροι. Και οι μοτοσυκλετιστές. Και οι φοιτητές και οι διανοούμενοι. Και οι γιαγιάδες και οι «χύμα» έφηβοι. Ναί υπήρχε και ψητό καλαμπόκι και μαλλί της γριάς και ράπερς και Ελληνάααααρες! Αλλά τουλάχιστον όλα δείχνουν ότι άρχισε η αφύπνηση. Όλα δείχνουν ότι η συνταγή που έδωσε ο κύριος Πάγκαλος και διέδωσαν τα ρομπότ της ενημέρωσης, έκοψε στο... αυγολέμονο!
Οι έλληνες του Ιντερνετ και των πολλών ταλέντων, δείχνουν να μην πιστεύουν πλέον στην εξάρτηση από παλαιομοδίτικες ιδέες και ξεθωριασμένα, χρωματιστά Κόμματα. Σήμερα, μπροστά από το Ναό της Δημοκρατίας, που κάποιοι με την ανοχή μας τον κατάντησαν Εβραϊκή αγορά, σαν εκείνη που διέλυσε με μαστίγιο ο Χριστός μπροστά από το ναό του Σολομώντα, έδειξαν ότι γνωρίζουν τι θέλουν και τι ονειρεύονται για το μέλλον της χώρας τους.
Και έχουν πλήρη επίγνωση ότι όσα κι αν μας πάρουν οι «αλλότριοι», τον Ηλιο μας δεν πρόκειται να τον ξεριζώσουν από τον ουρανό μας και την καρδιά μας!
Οπότε : Καλή χώνεψη ομοτράπεζοι των «χοίρων»!


http://kafeneio-gr.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...