Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ανταποκριτής του BBC στην Ελλάδα, διέψευσε κατηγορηματικά

Διαψεύδει τις κατηγορίες περί στημένου ρεπορτάζ, ο ανταποκριτής του BBC στην Ελλάδα, Malcolm Brabant, ο οποίος κατέγραψε την επίθεση με παπούτσι που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το περασμένο Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τον 49χρονο ακτινολόγο, ακτιβιστή και μέλος του Πατριωτικού Μετώπου Στέργιο Πραπαβέση.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην
εφημερίδα "Η Καθημερινή", ο δημοσιογράφος δεν αποδέχεται τις όποιες υπόνοιες για κατασκευασμένο ρεπορτάζ, εξηγώντας ότι οι κατηγορίες είναι εξωφρενικές και οποιοδήποτε στημένο ρεπορτάζ θα ήταν ανήθικο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι "το BBC δίνει σαφείς οδηγίες προς τους συντάκτες του, τις οποίες ασπάζομαι και ακολουθώ πιστά".
Η επίθεση κατά του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επί επτά χρόνια ανταποκριτή του BBC "δεν κατασκευάστηκε, αντίθετα η εκστρατεία ήταν γνωστή".
"Απλά ο Malcolm πήρε συνέντευξη από ένα άτομο που είχε σκοπό να λάβει μέρος στις διαμαρτυρίες του Σαββατοκύριακου και κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του, αποκάλυψε στο δημοσιογράφο τα σχέδιά του να πετάξει το παπούτσι", δηλώνει εκπρόσωπος του καναλιού.
Και συνέχισε: "Η κάμερα έτυχε να καταγράψει το γεγονός και οποιαδήποτε υπόνοια που θέλει το διαδηλωτή να υποκινείται για να δράσει αναλόγως μπροστά στις κάμερες είναι αβάσιμη. Το περιστατικό θα συνέβαινε ανεξάρτητα από το αν υπήρχε η κάμερα ή όχι".
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εκπρόσωποι του καναλιού υποστηρίζουν ότι τελικά το βίντεο προβλήθηκε πρώτα από το Bloomberg και μετά από το BBC."Μόνο ένα κανάλι έχει συνεργασία με το BBC και αυτό είναι το ΣΚΑΙ, οπότε και η προβολή του θέματος από όλα τα εγχώρια ΜΜΕ έγινε χωρίς κανένα σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...