Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελήφθη για δωροδοκία υπάλληλος της Νομαρχίας

«Δώσε μου 3 χιλιάρικα και θα σε καθαρίσω από τα ζόρια», φέρεται να έλεγε εδώ και καιρό ανώτερος υπάλληλος της Νομαρχίας Αθηνών ο οποίος εργαζόταν στην Διεύθυνση Βιομηχανίας για να λύνει στο «άψε σβήσε» δύσκολες υποθέσεις επαγγελματιών με το αζημίωτο αφού είχε κόψει «ταρίφα» και έπαιρνε μαύρο χρήμα σε φακελάκια μέσα στην υπηρεσία του. Η δράση του όμως διακόπηκε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν
αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ζήτησαν να τον δουν για να του φορέσουν χειροπέδες.

Ο 54χρονος μηχανολόγος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών στην Καλλιθέα Αττικής να παίρνει από ιδιώτη το προσημειωμένο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) Ευρώ - ως προκαταβολή- από το συνολικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) Ευρώ - το οποίο είχε απαιτήσει για να τακτοποιήσει μεταβίβαση άδειας κυριότητας καταστήματος αρτοποιείου, κατά ωμή παράβαση των καθηκόντων του.

Εδώ και καιρό ο καταγγέλλων την δωροδοκία στην αστυνομία, αρτοποιός στο επάγγελμα, είχε αγοράσει από αγγελία, επιχείρηση φούρνου στην περιοχή της Γλυφάδας. Όταν πήγε στην Νομαρχία για να τακτοποιήσει γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, έπεσε πάνω στα «ναι μεν αλλά…» του 54χρονου μηχανολόγου που κατείχε θέση κλειδί στην Διεύθυνση Βιομηχανίας, ο οποίος έβλεπε τα δικαιολογητικά όλων των φακέλων και έκανε τις αυτοψίες βάσει των οποίων εκδίδονταν οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων. «Δεν έχει άδεια το μαγαζί, θα χρειαστεί μελέτη», είπε ο δράστης στον παθόντα. «Αλλά εάν μου δώσεις 3 χιλιάρικα, θα γλυτώσεις το πρόστιμο των 12 χιλιάδων που θα σου βάλω», φέρεται να συνέχισε.

Ο παθών κατάλαβε ότι έπεσε σε τοίχο διαφθοράς και κατήγγειλε το συμβάν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο 54χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του ότι «εργαζόταν μόνος του και ουδέποτε στην υπηρεσία του ήθελε να έχει ευθύνες και να είναι προϊστάμενος!»(φανταστείτε και να ήταν).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αύριο Σάββατο στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...