Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ένταση στον Πειραιά

Μετά το οδικό δίκτυο οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετέφεραν τις κινητοποιήσεις τους και στο λιμάνι του Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο φορτηγών σε δύο πλοία.
Συγκεκριμένα...
έκλεισαν την πύλη Ε1, απ' όπου επρόκειτο να αποπλεύσει το Blue Star 2 στις 7 με προορισμό τη Σαντορίνη και την πύλη Ε2, απ' όπου επρόκειτο να αποπλεύσει στις 7:30 το European Express για Χίο-Μυτιλήνη.
Μετά από παρέμβαση δυνάμεων τις αστυνομίας, η φόρτωση του Blue Star 2 ολοκληρώθηκε. Στο European Express από τα 13 φορτηγά, έχουν μπει τα 4 και αναμένεται να υπάρξει καθυστέρηση.
Οι μεταφορείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Φορτηγά υπάρχουν στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς, στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο Δερβένι, στη πύλη 16 του ΟΛΘ.
Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της πόλης ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Στο μεταξύ, αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οδηγοί ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεων.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...