Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η Άρτα υποδέχτηκε τη φλόγα της Αγάπης

Τη φλόγα της Αγάπης υποδέχτηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Άρτας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στα πλαίσια της 8ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η φλόγα διέσχισε την πόλη συνοδευόμενη από δρομείς, που ήταν κυρίως μαθητές και νέα παιδιά και γύρω στις 8.μ.μ κατέληξε στην...

πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολλοί δημότες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Το άναμμα του βωμού έκανε ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου. Στην σεμνή τελετή αφής απηύθυναν χαιρετισμό ο Νομάρχης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας Κώστας Πανέτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας Χρήστος Καραβασίλης και η Κική Μανοπούλου εκ μέρους του τοπικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει η πράξη της αιμοδοσίας για το συνάνθρωπο. Σκοπός του συλλόγου και της λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας ώστε η πόλη μας και ολόκληρη η χώρα να γίνουν κάποτε αυτάρκεις σε αίμα. Για 8η συνεχή χρονιά η φλόγα της Αγάπης περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Αφετηρία ήταν ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Γκάζι, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010, όπου άναψε η "Φλόγα της Αγάπης" και συνεχίζει το ταξίδι της στην Ελλάδα.


http://www.agoraartas.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...