Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η βιογραφία που την «καίει

Θεωρείται μία από τις πιο σέξι ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Από το γάμο της με τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον, πολύ πριν γίνει γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητες, ήταν ήδη διάσημη για την εκκεντρικότητα της. Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ξεχάσει το μπουκαλάκι με το αίμα του τότε συζύγου της που κρεμόταν στο λαιμό της; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σάλο που προκάλεσε η σχέση της
με τον Μπραντ Πιτ; Η αμφιλεγόμενη Αντζελίνα είχε μία πολυτάραχη ζωή, και αυτό ακριβώς έρχεται να αποδείξει και το βιβλίο του Άντριου Μόρτον που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο και καταγράφει πιπεράτες λεπτομέρειες για το παρελθόν και το χαρακτήρα της «Άντζι». Η ίδια δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το εν λόγω βιβλίο· είναι άλλωστε πολύ απασχολημένη με τις κινηματογραφικές της δουλειές, οι οποίες χτυπούν κόκκινο στο παγκόσμιο box office. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, προβάλλεται στην Ελλάδα το «Salt», όπου η Αντζελίνα μάς αποδεικνύει πόσο εύκολα ελίσσεται ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη. Από το δράμα στην ένταση και την περιπέτεια, ό,τι και να κάνει το ταλέντο αναμφισβήτητα το έχει.
Άντριου Μόρτον ο unauthorized βιογράφος
Ο βιογράφος της Αντζελίνα Τζολί Άντριου Μόρτον είναι γνωστός ως ο «βιογράφος των διασήμων». Η πένα του είναι σκληρή και οι πηγές που έχει για την ερευνά του είναι αποκαλυπτικές. Ο Τομ Κρουζ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Μαντόνα είναι μερικοί μονό απο τους σταρ που έχουν πρωταγωνιστήσει στα βιβλία του Μόρτον.
Η βιογραφία της Τζολί φαίνεται να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, η αξιοπιστία της, όμως, αμφισβητείται, κυρίως γιατί ανάμεσα στις συνεντεύξεις που περιέχονται στο βιβλίο δεν περιλαμβάνεται καμία δική της. Οι πληροφορίες του συγγραφέα είναι από φίλους και συγγενείς που τη γνωρίζουν και από συνεντεύξεις που η ίδια έχει δώσει κατά καιρούς.
Παρ’ όλα αυτά, στη βιογραφία παρουσιάζονται πληροφορίες ακόμα και για τη ζωή της μητέρας της Μαρσελίν, που τη θέλουν να ήταν τρέλα ερωτευμένη με τον Αλ Πατσίνο και εκείνον να την ικετεύει να μην παντρευτεί τον πατέρα της Τζολί, το γνωστό ηθοποιό Γιον Βόιτ, όταν κατάλαβε πως θα την έχανε.
Τα έφτιαξε με το σύντροφο της μητέρας της
Σύμφωνα με το βιβλίο του Μόρτον, όταν η Αντζελίνα ήταν μόλις 14 ετών η μητέρα της -αφού είχε χωρίσει από τον Βόιτ- επέτρεψε στον τότε δεσμό της κόρης της να μετακομίσει στο σπίτι όπου έμεναν, παραχωρώντας τους, μάλιστα, το δωμάτιο της, για να ζήσουν τον εφηβικό ερωτά τους. Στα 16 της χρόνια η Αντζελίνα σύναψε σχέση με τον τότε ερωτικό σύντροφο της μητέρας της και την ανάγκασε, φυσικά, να τον χωρίσει, ενώ η Μαρσελίν ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του. Ο Μόρτον ισχυρίζεται ότι η Αντζελίνα είχε πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά όταν ήταν νεότερη. Προσπάθησε να ξεκόψει από τις ουσίες όταν γνώρισε τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρτον, τον οποίο χώρισε από την τότε αρραβωνιαστικιά του Λόρα Ντερν προκειμένου να τον παντρευτεί. Η Τζολί είχε εμμονή με τον Θόρτον, έκανε τατουάζ με το όνομα του, τον απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει αν την άφηνε. Κάποια στιγμή, μάλιστα, νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες σε ψυχιατρική κλινική μετά από παρέμβαση της μητέρας της.
Εμμονή με τους παντρεμένους
Σύμφωνα με τη βιογραφία, η Αντζελίνα είχε ανέκαθεν εμμονή με τους δεσμευμένους άνδρες. Ήθελε διακαώς να κατακτά έναν άνδρα που ανήκε σε άλλη γυναίκα. Ίσως το γεγονός ότι ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια του για μία άλλη γυναίκα να έπαιξε το ρόλο του στην ψυχοσύνθεση της. Οι ερωτικές εμπειρίες της Τζολί ήταν πολλές, σύμφωνα με τον Μόρτον, και μάλιστα και με τα δύο φύλα, ενώ έχει να θυμάται ένα ντους με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μία διετή καταδίωξη από τον Μιγκ Τζάγκερ και έναν κρυφό εραστή που, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν ο Ρέιφ Φάινς. Το 2005 ήρθε ο Μπράντ Πιτ στη ζωή της μέσα από την ταινία «Mr and Mrs Smith». Απ’ ό,τι σημειώνει, μάλιστα, ο συγγραφέας, ήταν ένας από την τριάδα των ανδρών που παρακολουθούσε από μακριά η «Άντζι» και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να ρίξει τα δίχτυα της – οι άλλοι δύο ήταν ο Τζόνι Ντεπ και ο Γουίλιαμ Νταφόε. Με τον Πιτ δεν βρήκε καμία δυσκολία να τον χωρίσει από την Άνιστον. Είναι γεγονός ότι κοιμήθηκε μαζί του όσο εκείνος ήταν παντρεμένος, δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ήταν ήδη έγκυος πριν ο Μπραντ χωρίσει από την Τζένιφερ. Η σχέση της με τον Πιτ, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Μόρτον, «είναι μια σχέση ανταγωνιστική και μία συνεχής προσπάθεια για υπεροχή».
Αν σας άνοιξε η όρεξη και  επιθυμείτε περισσότερες λεπτομέρειες, αγοράστε το βιβλίο του Μόρτον «Angelina: An unauthorized biography».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...