Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Βγάζουν αθώες τις κεραίες

Δεν επηρεάζουν τελικά τη ποιότητα του ύπνου οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Charite του Βερολίνου, μελέτησαν την ποιότητα ύπνου 397 ατόμων για έξι βράδια σε διάστημα δύο συνεχόμενων εβδομάδων.
Οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε αληθινά ή ψευδή ραδιοσήματα τόσο στα 900 όσο και στα 1800 MHz και τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι...
η συνολική ποιότητα του ύπνου δεν άλλαξε σημαντικά πράγμα που σημαίνει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπουν οι σταθμοί βάσης της κινητής τηλεφωνίας δεν επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου.
Μάλιστα, όσοι συμμετέχοντες είχαν πρόβλημα ύπνου πριν από το πείραμα συνέχισαν να μην κοιμούνται καλά και κατά τη διάρκεια του πειράματος ανεξάρτητα από την έκθεσή τους σε ραδιοσυχνότητες.
Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι η μελέτη δεν παρείχε στοιχεία που να δείχνουν βραχυπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των σταθμών βάσης στην ποιότητα του ύπνου.
Σημειώνεται ότι η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ερευνητικό Πρόγραμμα Κινητών Τηλεπικοινωνιών του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία από τις Ακτινοβολίες.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...