Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επαναπροσέλαβαν τους ανταποκριτές της ΕΡΤ ως υπαλλήλους του ΕΟΤ

Λύση πάντα βρίσκεται αφού παραθυράκια στους νόμους υπάρχουν ουκ ολίγα.  
Έτσι μέσω… ΕΟΤ βρήκε η ΕΡΤ  να βγάλει και πάλι «στον αέρα» τους ανταποκριτές από τις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου. Έχουν περάσει δυόμισι μήνες από τότε που έληξαν οι συμβάσεις των δημοσιογράφων και η ΕΡΤ έμεινε αποκομμένη από όλα τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων του πλανήτη.
Τώρα στο παρά πέντε
της προκήρυξης των θέσεων, τους επαναπροσλαμβάνει όχι όμως ως εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά ως υπαλλήλους των Γραφείων Τύπου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε κάθε πρωτεύουσα.
Έτσι θα αρχίσει να έχει πάλι ανοιχτή γραμμή με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μόσχα, το Βερολίνο και την Ιερουσαλήμ, μέσω των δημοσιογράφων Μιχάλη Γρυπιώτή, Θωμαίδας Παπαϊωάννου, Λάμπη Τσιριγωτάκη, Δημήτρη Λιάτσου, Γιώργου Παππά και Πάνου Χαρίτου, αντίστοιχα.
Την Πέμπτη ενημερώθηκαν οι αρχισυντάκτες εκπομπών και δελτίων ότι μπορούν να αρχίσουν και πάλι να βγάζουν «στον αέρα» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ από τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο. Η λύση μέσω… ΕΟΤ θεωρείται προσωρινή, καθώς όταν γίνει η προκήρυξη των συμβάσεων -τις προσεχείς ημέρες- οι ανταποκριτές θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τα χαρτιά τους για να προσληφθούν ως συμβασιούχοι.
Δείτε τώρα τι συμβαίνει στη Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ.
Παρότι το Δ.Σ. αποφάσισε και όρισε ως προϊστάμενο τον Βασίλη Κωστόπουλο, η προκάτοχος της θέσης, Αθηνά Μπαλωμένου, παραμένει -σύμφωνα με πληροφορίες- μέσα στο γραφείο και αρνείται να μετακινηθεί. Η κατάσταση έφτασε σε τραγελαφικό σημείο, καθώς ο νέος προϊστάμενος, μην έχοντας γραφείο για να εγκατασταθεί, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί προσωρινά στο γραφείο του αποχωρήσαντος Γ. Υφαντή. Το θέμα της Αθηνάς Μπαλωμένου αναμένεται να λυθεί την Τρίτη, στο επόμενο Δ.Σ., όταν κατατεθεί η γνωμοδότηση καθηγητή που θα επικυρώνει το συμπέρασμα του πορίσματος των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ότι η πρόσληψη της το 2006 ήταν παράνομη.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η μέχρι πρότινος προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας σκέφτεται ακόμα και να καταθέσει ασφαλιστικά μετρά κατά της ΕΡΤ για να διεκδικήσει την παραμονή της στο Ραδιομέγαρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...