Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσκεψη για το μέλλον

Χωρίς να υπάρχουν δηλώσεις από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η σύσκεψη του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, Σ. Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Π. Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ) με αντικείμενο...
την ενδιάμεση αναφορά της τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έμφαση δόθηκε στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων όπως η αναδιάρθρωση στον ΟΣΕ, στον τομέα των μεταφορών, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και άλλα.
Όπως ήταν αναμενόμενο τέθηκε και το θέμα της κάλυψης της υστέρησης των εσόδων και ζητήθηκε η εντατικοποίηση της προσπάθειας για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα θα επανέλθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Τότε θα "κλείσουν" και οι εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τον Νοέμβριο, προκειμένου στο τέλος του έτους να εκταμιευθεί η γ΄ δόση του δανείου.
Μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε στο υπουργείο με τον ομοσπονδιακό υφυπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Dr. Bernd Pfaffenbach με τον οποίον συναντήθηκε νωρίτερα ο Δ. Ρέππας.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...