Υλικά για 4-6 μερίδες
2 φλιτζάνια ανάμικτα κίτρινα τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι)
μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
1 φύλλο σφολιάτας
1 αβγό ολόκληρο χτυπημένο για επάλειψη
2 κουταλιές σουσάμι
μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
1 φύλλο σφολιάτας
1 αβγό ολόκληρο χτυπημένο για επάλειψη
2 κουταλιές σουσάμι
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό φύλλο χαρτιού (λαδόκολλα).
2. Αναμιγνύετε τα τυριά με την πάπρικα και πασπαλίζετε πάνω από το φύλλο σφολιάτας. Διπλώνετε το φύλλο στα δύο. Πιέζετε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να ενώσει.
3. Κόβετε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκ. Πιάνετε μία μία λωρίδα από τις δύο άκρες της, τη στρίβετε ελαφρά και την τοποθετείτε στο ταψί.
4. Αλείφετε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αβγό, τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για περίπου 10-12 λεπτά, έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα τοποθετείτε σε σχάρα για να κρυώσουν.
2. Αναμιγνύετε τα τυριά με την πάπρικα και πασπαλίζετε πάνω από το φύλλο σφολιάτας. Διπλώνετε το φύλλο στα δύο. Πιέζετε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να ενώσει.
3. Κόβετε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκ. Πιάνετε μία μία λωρίδα από τις δύο άκρες της, τη στρίβετε ελαφρά και την τοποθετείτε στο ταψί.
4. Αλείφετε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αβγό, τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για περίπου 10-12 λεπτά, έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα τοποθετείτε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Μικρό μυστικό
- Αν στρίψετε πολύ τις λωρίδες σφολιάτας δεν θα γίνουν ανάλαφρες.
-Στο μίγμα τυριών επιλέξτε ένα γλυκό και ένα αλμυρό για να μη γίνουν τα στριφτάρια «λύσσα».
-Στο μίγμα τυριών επιλέξτε ένα γλυκό και ένα αλμυρό για να μη γίνουν τα στριφτάρια «λύσσα».
toblogtonkirion.gr