Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

"Συμφωνία με τους δανειστές ή επιστροφή στη δραχμή"

Την ώρα που τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εμπλουτίζονται καθημερινά, η Επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.
Επισήμανε τον άμεσο κίνδυνο να...
επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι πλέον στο τραπέζι.
Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα λόγια της κας Δαμανάκη, δείχνουν ότι πράγματι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται σοβαρά.
"Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά", δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη.
"Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες".
Η δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη αποκαλύπτει το δραματικό παρασκήνιο πίσω από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και αποδεικνύει ότι όχι μόνο το Spiegel, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη δεν αποκλείει την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο σχόλιο από την κυβέρνηση για τα όσα είπε η Μαρία Δαμανάκη.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...