Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Θύμα κυβερνοτρομοκρατίας

Εκτός από την τρομοκρατία υπάρχει και η κυβερνοτρομοκρατία ή πιο απλά οι διάφοροι ιοί και προγράμματα τα οποία μπορούν να καταστρέφουν συστήματα υπολογιστών δίκτυα και άλλα. Το Ιράν έπεσε θύμα τέτοιας επίθεσης σύμφωνα με...
αξιωματούχους της χώρας. Ο ιός "χτυπησε" μεγάλο αριθμό υπολογιστών της βιομηχανίας του Ιράν.
Επιβεβαιώθηκε και επισήμως πως το βιομηχανικό σύστημα υπολογιστών του Ιράν έπεσε θύμα "κυβερνοτρομοκρατίας" και πως μεγάλος αριθμός υπολογιστών έχει μολυνθεί από τον ιό λογισμικού Stuxnet.
Αξιωματούχος του υπουργείου Ορυχείων και Μετάλλων του Ιράν τόνισε στο πρακτορείο Mehr πως 30.000 υπολογιστές όλοι του υπουργείου, έχουν μολυνθεί ήδη από τον ιό.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ιρανού αξιωματούχου, το σύστημα ελέγχου της ιρανικής βιομηχανίας έχει κατασκευασθεί από τη Siemens και ο Stuxnet έχει σχεδιασθεί για να επιτίθεται σε τέτοια συστήματα και στη συνέχεια να μεταφέρει εμπιστευτικά στοιχεία στο εξωτερικό, δημιουργώντας υπόνοιες πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται ξένες δυνάμεις.
Πολλά υπουργεία έχουν συστήσει κοινό στρατηγείο αντιμετώπισης για να καταπολεμήσουν τον "κατασκοπευτικό ιό" και να αποφύγουν περαιτέρω ζημιές στα εμπιστευτικά βιομηχανικά τους δεδομένα και στην υποδομή της χώρας.
Μέσα στη βδομάδα υπήρξαν πληροφορίες οι οποίες ήθελαν τον πυρηνικό σταθμό στο Μπουσέχρ να είναι ένας από τους στόχους του ιού.
Το πρακτορείο ISNA μεταδίδει πως η Ατομική Οργάνωση του Ιράν διοργάνωσε αυτήν την εβδομάδα σεμινάριο για τη βελτίωση της άμυνας των δεδομένων της οργάνωσης στον κυβερνοχώρο, ιδίως από τον Stuxnet και να "εξερευνήσει τρόπους για την αφαίρεσή του".


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...