Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙ.ΑΣ. και εγκληματικότητα

Προχθές 20/9/2010 και περί ώρα 19:50 στην περιοχή της Γλυφάδας επί της οδού Α. Παπανδρέου 160 τρία άτομα εισήλθαν εντός καταστήματος πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, ένας πυροβόλησε εναντίον θαμώνα Ελληνικής καταγωγής τραυματίζοντάς τον στα πόδια και από τα θραύσματα τραυματίσθηκε σοβαρά έτερο άτομο.
Τα άτομα εξήλθαν του καταστήματος και επιβιβάστηκαν σε...

αυτοκίνητο μάρκας Ford με το οποίο και διέφυγαν. Στο σημείο έσπευσαν ομάδες ΔΙ.ΑΣ ενώ άλλες ομάδες διενεργούσαν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της βουλιαγμένης όπου κατευθύνθηκαν οι δράστες.
Ο οδηγός του οχήματος διαπιστώνοντας ότι αναζητείται από ομάδες ΔΙ.ΑΣ προσπάθησε να διαφύγει προς το κέντρο των Αθηνών. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις τελικά εντοπίστηκε στην συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης όπου μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε. Κατά την σύλληψη διαπιστώθηκε ότι ο δράστης Αλβανικής καταγωγής ήταν τρόφιμος φυλακών Κασσάνδρας και είχε λάβει δεκαήμερη άδεια εξόδου ενώ το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 18-09-2010 από την περιοχή του Ναυπλίου.
Ο ανωτέρω δράστης που είναι μέλος συμμορίας με σωρεία εγκληματικών δράσεων είχε όπλο ανατολικής προελεύσεως και έτοιμο για χρήση στην θήκη της πόρτας του οδηγού.
Μετά την σύλληψη του από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ παραδόθηκε στην Υπ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για τον σχηματισμό Δικογραφίας και την περαιτέρω εξιχνίαση και άλλων αδικημάτων.
Στο χθεσινό ενεργητικό της ΔΙ.ΑΣ καταγράφονται 25 συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κακοποιών για ληστείες διαρρήξεις και λοιπά ποινικά αδικήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...