Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Ψυχρολουσία» για τη Γιουνάιτεντ, νίκες για Τσέλσι και Αρσεναλ

«Ιδανικός αυτόχειρας» αποδείχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ως τις καθυστερήσεις προηγείτο 3-1 της Έβερτον, αλλά τελικά έφυγε μόνο με ένα βαθμό από το στο «Γκούντισον Παρκ», καθώς με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά οι γηπεδούχοι απέσπασαν μία ανέλπιστη ισοπαλία 3-3.
Η Τσέλσι έκανε το «4Χ4» νικώντας εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ιδανικά εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Μάντσεστερ Γ. η Αρσεναλ που συνέτριψε με 4-1 τη Μπόλτον και έμεινε στο -2 από την Τσέλσι και μόνη στη δεύτερη θέση. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Μπλάκπουλ, γκέλες για Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι.
Αναπάντεχη ισοπαλία στο «Γκούντισον Παρκ»
Ο Γουέιν Ρούνι έμεινε εκτός αποστολής, ζητώντας από τον Τύπο να σεβαστεί την προσπάθειά του να ξεπεράσει τα προβλήματα που έφερε η αποκάλυψη ότι απάτησε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Premier League, η Έβερτον προηγήθηκε με γκολ του Πιέναρ στο 39ο λεπτό, για να «απαντήσουν» οι «κόκκινοι διάβολοι» με τους Φλέτσερ (43'), Βίντιτς (47') και Μπερμπάτοφ (66').
Τα «ζαχαρωτά», όμως δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και αφού αρχικά μείωσαν με τον Κέιχιλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν στην ισοφάριση με τον Αρτέτα, στο 90'+2.
Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον Ντέιβιντ Μόγες να διαμαρτύρεται ωρυόμενος εντός του αγωνιστικού χώρου στον διαιτητή, ο οποίος σφύριξε τη λήξη ενώ η ομάδα του βρίσκονταν στην κόντρα στο 94'!
Τσέλσι... 4X4
Το απόλυτο στη φετινή Premier League διατήρησε η Τσέλσι, πανηγυρίζοντας την 4η νίκη της σε ισάριθμα ματς, αυτή τη φορά με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ εκτός έδρας.
Ο Μικαέλ Εσιέν άνοιξε το σκορ για τους «μπλε» με κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό και στο 18' η προσπάθεια του Μάθιου Απσον να διώξει έστειλε την μπάλα στο πόδι του Σάλομον Καλού και στη συνέχεια στα δίχτυα των Σφυριών.
Ο Εσιέν νίκησε στον αέρα τον Ταλ Μπεν Χαΐμ κάνοντας το 3-0 στο 83', με τον Σκοτ Πάρκερ να καταφέρνει απλά να μειώσει για τους γηπεδούχους, που συνεχίζουν να βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό, στο 85'.
Παραμένει αήττητη η Αρσεναλ
Το αήττητο σερί της συνέχισε η Αρσεναλ η οποία ούσα εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο «σκόρπισε» με 4-1 την Μπόλτον στο Emirates.
Ο Λοράν Κοσιελνί έδωσε προβάδισμα στους Κανονιέρηδες στο 24ο λεπτό, αλλά δικό του λάθος επέτρεψε στον Γιόχαν Ελμάντερ να ισοφαρίσει στο 44'. Παρόλα αυτά, ο Μαρουάν Σαμάκ έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 58' και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενουμένους όταν έμειναν με 10 παίκτες στο 64' λόγω της αποβολής του Τιμ Κέιχιλ για επικίνδυνο μαρκάρισμα.
Με παίκτη παραπάνω η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει τη νίκη της με άλλα δύο γκολ με... δράστες τους Αλεξ Σόνγκ (78') και Κάρλος Βέλα (83').
Συνεχίζει εντυπωσιακά η Μπλάκπουλ
Την εντυπωσιακή της πορεία που την έχει ανεβάσει στην 4η θέση της βαθμολογίας συνέχισε η Μπλάκπουλ, επικρατώντας με 2-0 της Νιούκαστλ εκτός έδρας.
Ο Τσάρλι Ανταμς έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ στο 45ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε παράβαση που κέρδισε ο Λουκ Βάρνεϊ σε ανατροπή του από τον Αλαν Σμιθ.
Οι «καρακάξες» είχαν νωρίτερα δοκάρι με τον Μάικ Γουίλιαμσον και βελτίωσαν την απόδοσή τους στην επανάληψη, αλλά ο... φρεσκοαποκτηθείς ΝτιΤζέι Κάμπελ έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες τους έστω και για τον βαθμό της ισοπαλίας σκοράροντας στο 90'.
Νέα απώλεια βαθμών για τη Μάντσεστερ Σίτι που, αν και ήταν καλύτερη απέναντι στη Μπλάκμπερν, συμβιβάστηκε με την ισοπαλία 1-1. Ο Νίκολα Κάλινιτς έβαλε τα Ρόδα μπροστά στο σκορ στο 25' εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία μεταξύ του Τζο Χαρτ και του Κόλο Τουρέ, αλλά ο Πατρίκ Βιεϊρά έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 55'.
Οι «πολίτες» διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Ανταμ Τζόνσον, με τους Κάρλος Τέβεζ και Τζο να έχουν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ στη συνέχεια χωρίς, όμως, το επιθυμητό γι` αυτούς αποτέλεσμα.
Γκέλα και για την Τότεναμ που έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας. Οι Πετεινοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με τον Λούκα Μόντριτς στο 27', αλλά ο Κρις Μπαντ έφερε με κεφαλιά το ματς στα ίσα στο 41'.
Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη, αν δεν έβρισκαν απέναντί τους έναν.... ετοιμοπόλεμο στα τελευταία λεπτά του αγώνα Κάρλο Κουντιτσίνι που είπε «όχι» στις προσπάθειες των Γιόνας Ολσον και Πίτερ Οντεμβίνγκε.


in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...