Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μικρότερες δόσεις

Παράθυρο για αύξηση των δόσεων αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών και μείωση των δόσεων προκαταβολής στη διαδικασία της περαίωσης φαίνεται να αφήνει το υπουργείο Οικονομικών, προς διευκόλυνση των επιχειρηματιών, κατόπιν συζητήσεων με παραγωγικούς φορείς του χώρου, χωρίς ωστόσο...
να έχει διευκρινίσει προς το παρόν τον ακριβή αριθμό των δόσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στον επίμαχο νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο ίδιος δεν απέκλεισε να ενταχθούν στην διαδικασία, όσοι έχουν κάνει αυτοπεραίωση τα έτη 2008 και 2009.
«Πρέπει η ρύθμιση να είναι ρεαλιστική γιατί η αγορά έχει πρόβλημα» ανέφερε ο Παπακωνσταντίνου χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «ότι όσοι έχουν αυτοπεραιώσει μέχρι και το 2007 δεν θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, με εξαίρεση το δείγμα ελέγχου της περιόδου 2002-2007».
Κράτησε επίσης κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το τι θα ισχύσει για όσους αυτοπεραίωσαν την περίοδο 2008 και 2009 καθώς δεν υπάρχει δείγμα.
«Σε αυτό το θέμα υπάρχει πρόβλημα και το εξετάζουμε» δήλωσε και άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να συμψηφίζεται και ο πιστωτικός ΦΠΑ στη διαδικασία περαίωσης.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για απαραίτητο μέτρο έκτακτης ανάγκης, καθώς όπως υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου, «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου απαιτούνται μέτρα έκτακτης ανάγκης», στο πλαίσιο κατευνασμού των αντιδράσεων που προκάλεσε το μέτρο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.
«Η στάση των βουλευτών είναι δικαιολογημένη, αλλά δε δέχομαι τη μομφή τους», είπε χαρακτηριστικά.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...