Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πιείτε μπύρα και χάστε βάρος

Αντικαθιστώντας το καθημερινό ποτήρι κρασιού με μπύρα, χάνετε αυτομάτως όσο βάρος θα χάνατε με 30 λεπτά χαλαρή άσκηση. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη μελέτη που έγινε για λογαριασμό της βρετανικής ένωσης CAMRA (Campaign for Real Ale) και παρουσιάστηκε στην έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Μπύρας, στο Earl's Court του Λονδίνου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν ότι η μπύρα παχαίνει περισσότερο από τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, ενώ η πραγματικότητα είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη. Ο καθηγητής και ειδικός στη μπύρα κύριος Charlie Bamforth δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox NewsCore:
Η βασική πηγή θερμίδων σε κάθε αλκοολούχο ποτό είναι η ίδια η αλκοόλη. Εφόσον η μπύρα έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλης από όλα τα αλκοολούχα ποτά, επιβαρύνει τον οργανισμό μας με τις λιγότερες θερμίδες. Έτσι, κάποιος που θέλει να χάσει βάρος μπορεί να αντικαταστήσει το ποτήρι κρασιού με το οποίο συνοδεύει το γεύμα του με ένα ποτήρι μπύρας και αυτομάτως θα γλιτώσει τόσες θερμίδες, όσες διαφορετικά θα έχανε με χαλαρό τρέξιμο μισής ώρας.
Ο πρόεδρος της CAMRA, κύριος Mike Benner συμπληρώνει: Καθώς η μπύρα περιέχει ελάχιστη ποσότητα αλκοόλης, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μέρος υγιεινής διατροφής αν καταναλώνεται με μέτρο.
Η κυρία Marion Nestle, διαιτολόγος και ειδική διατροφικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έρχεται με δήλωσή της στην AOL Health να διαλύσει και τις τελευταίες αμφιβολίες:
Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στη μπύρα που να καθιστά μόνιμη την πρόσληψη βάρους. Και βέβαια μπορείτε να χάσετε βάρος πίνοντας μπύρα, αρκεί να μην προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Μπορείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας τα πάντα, αρκεί να μην το παρακάνετε."
Ένα μικρό ποτήρι μπύρας περιέχει 85 θερμίδες, ενώ υπάρχουν 119 θερμίδες σε αντίστοιχο ποτήρι κόκκινου κρασιού, 131 στο λευκό και 128 θερμίδες στο φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Η επιλογή είναι δική σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...